Cum sa curatati corect pantofii si gentile din piele

Pantofii si gentile din piele trebuie curatate in mod regulat, astfel incat sa reziste mai mult, dar sa arate  si bine. Problema cu ele este ca nu le poti pune in masina de spalat si curata asa. Din acest motiv, este bine sa apelezi la alte metode, care, insa, nu vor dauna pielii, ci vor ajuta la mentinerea aspectului stralucitor si frumos al acesteia.

Daca tocmai te-ai intors de pe strada si observi ca pantofii tai sunt murdari, poti folosi un burete curat si sapun lichid. Cu ele, puteti indeparta rapid si usor murdaria. Cu pete stagnante, totul nu este atat de simplu, dar exista o cale de iesire. Stropiti cu bicarbonat de sodiu, asteptati o zi, apoi curatati  ca de obicei.

Ingrijirea incaltamintei necesita indepartarea zilnica a prafului si a murdariei. Acest lucru se poate face cu o perie cu peri moi. Nu folositi materiale dure, deoarece puteti zgaria produsul. Apoi puteti slefui cu ceara sau lac siliconic. Ceara va adauga stralucire si va va proteja pantofii de umezeala. Siliconul este bun, dar efectul sau este de scurta durata. Este bine sa nu aplicati prea mult, iar uleiul de ricin poate fi folosit in caz de pierdere a stralucirii.

Citeste si articolul :   Principalele cauze ale alergiilor

Poti avea grija si de pantofi si genti din piele naturala cu o crema. Se vinde in magazinele de specialitate, dar o  poti face  si singur. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de un raport de 1: 2 de otet de mere si ulei. Aplicati, lasati peste noapte, apoi stergeti cu o carpa curata.

Publicitate

Pantofii din piele intoarsa trebuie curatati cu o perie moale pentru praf cel putin o data pe luna. Daca petele sunt incapatanate, se poate folosi o carpa umeda. Nu riscati detergentii care nu sunt special fabricati pentru piele intoarsa , deoarece acest lucru va deteriora pantofii insisi.

Nu uscati niciodata produsele din piele in lumina directa a soarelui. Pentru a le mentine inodore atunci cand nu sunt folosite, puneti ziar mototolit in ele. Va absorbi excesul de umiditate, protejand in acelasi timp pielea .

Publicitate

Publicitate

Autor