Cinci plante de gradina care va vor rezolva cea mai mare problema: insomnia

Adevarata problema  a secolului 21 este insomnia. Din cauza stresului si a abundentei de stimuli informationali, majoritatea oamenilor se plang de problemele de somn. La prima vedere, lipsa de somn inofensiva dauneaza tuturor sistemelor corpului si reduce calitatea vietii. Primul pas pentru un somn bun este sa plasezi una dintre aceste plante de apartament aproape de patul tau.

1.Aloe Vera.

Aceasta planta nu are doar beneficii estetice, ci si te ajuta sa dormi mai bine. Noaptea,planta  produce o cantitate crescuta de oxigen. S-a demonstrat ca o doza suplimentara de oxigen te ajuta sa adormi.

2.Iasomie.

Aroma caracteristica a acestei flori de noapte este sporita in intuneric. Potrivit cercetarilor oamenilor de stiinta germani, are un efect calmant similar cu cel al Valiumului( diazepam).

3.Lavanda.

Mirosul linistitor al lavandei este motivul pentru care aceasta planta este utilizata pe scara larga in produsele de baie si dus. Mirosul adapteaza automat persoana la relaxare. Acest lucru este dovedit stiintific. Nu-ti fie teama sa pui un ghiveci cu flori violet langa patul tau.

4.Iedera comuna.

Chiar si NASA a recunoscut iedera ca o planta filtranta puternica care este recomandata pentru cultivarea acasa. Iedera combate eficient diferite tipuri de mucegai, reducand efectele nocive ale toxinelor cu 94%. Planta de interior ideala pentru casele cu astmatici si alergici. De asemenea, va face somnul mai intens.

Citeste si articolul :   Pulverizati rosiile cu apa si bicarbonat de sodiu. Este de necrezut cat de benefic este acest amestec

5.Sansevieria

Frunzele verzi ascutite ale acestei plante absorb radiatiile de la aparatele electrocasnice. In plus, reduc durerile de cap ale gazdei. Daca stai mult timp la computer si apoi ai dificultati in a adormi, pune sansevieria in dormitorul tau in seara asta.

Autor