Sapte motive pentru care trebuie sa bei suc de morcovi

Morcovul este un aliment care contin  nutrienti esentiali, necesari pentru buna functionare a organismului nostru. De asemenea, contin fosfor, fier, potasiu, vitamine din grupa B si vitamina K. Morcovii sunt, de asemenea, o sursa excelenta de beta-caroten, dintre care o parte este transformata in vitamina A atunci cand este ingerata. Aceasta vitamina este esentiala pentru sanatatea ochilor, de unde si beneficiile recunoscute ale morcovilor pentru aceste organe.

1 – Bun pentru ficat:

Morcovii ajuta la scaderea trigliceridelor si a colesterolului din ficat si, de asemenea, elimina toxinele in exces din intestine. Mai putine substante toxice in sange inseamna mai putina munca pentru acest organ, care nu se va epuiza rapid.

Bogatia in vitamine a acestei legume ajuta si la optimizarea functionarii ficatului.

2 – Prevenirea bolilor:

Bogati in antioxidanti, inclusiv carotenoizi (zeaxantina, luteina si beta-caroten), morcovii ajuta la combaterea efectelor radicalilor liberi, care pot contribui la dezvoltarea bolilor si la imbatranirea prematura a celulelor.

3 – Reducerea colesterolului:

Citeste si articolul :   Triptofan, nutrientul pentru buna dispozitie

Datorita continutului lor de fibre solubile, se crede ca morcovii pot scadea colesterolul din sange si pot preveni ateroscleroza la oameni si animale. Sucul de morcovi, desi mai putin bogat in fibre, poate ajuta si la scaderea colesterolului din sange, intr-o masura mai mica desigur, datorita antioxidantilor sai.

4 – Pastreaza sanatatea ochilor:

Prezenta carotenoidelor, inclusiv luteina, zeaxantina, precum si beta-carotenul, precursori ai vitaminei A, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Carotenoizii au proprietati antioxidante care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, lupta impotriva imbatranirii premature, protejeaza retina si previn cataracta.

5 – Revitalizeaza pielea:

Datorita compozitiei sale, sucul de morcovi este o binefacere pentru piele. Beta-carotenii pastreaza tineretea pielii, datorita actiunilor lor anti-imbatranire si antirid, in timp ce alti nutrienti o hranesc.

Sucul de morcovi are si o stralucire sanatoasa, prelungeste bronzul, imbunatateste rezistenta la razele UV si previne acneea.

6 – Stimularea energiei:

Morcovii sunt plini de vitamine, minerale si oligoelemente care sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Astfel, consumul de suc de morcovi va permite sa va umpleti cu nutrienti si, prin urmare, cu energie.

Citeste si articolul :   Sucul de varza si beneficiile sale pentru organism

7 – Imbunatateste sanatatea orala:

Cu textura lor abraziva si crocanta, morcovii cruzi ajuta la prevenirea formarii placii dentare, care este o cauza principala a cariilor. Dar consumul de suc de morcovi nu este mai putin benefic pentru sanatatea dentara. De fapt, ajuta la stimularea productiei de saliva, care va actiona ca un agent dezinfectant si de vindecare si va ajuta la distrugerea resturilor de mancare si la curatarea dintilor si gingiilor.

Autor