Cele mai bune alimente pentru a ajuta la reducerea balonarii

Balonarea este o crestere a volumului abdomenului care este de obicei insotita de durere si plenitudine. Aceasta afectiune poate fi cauzata de multi factori, de la indigestie la boli gastrointestinale grave.

Medicamentele speciale pot ajuta la reducerea balonarii, dar daca nu sunteti dispus sau capabil sa luati pastile, aceste alimente pot ajuta la reducerea disconfortului .

Alimente cu continut ridicat de apa

Uneori, problemele cu sistemul digestiv si balonarea sunt asociate cu deshidratarea obisnuita. Prin urmare, apa plata si alimentele bogate in apa pot reduce balonarea si pot ameliora durerile abdominale. Cea mai mare parte a apei se gaseste in castraveti, rosii, telina, pepeni si portocale. Principalul lucru este sa nu mananci prea multe dintre aceste alimente: ele umplu rapid stomacul si pot provoca o senzatie de greutate.

Alimente cu fibre

Alimentele cu fibre (fructe, legume, cereale integrale si asa mai departe), precum cele de mai sus, pot face fata balonarii, dar numai daca nu exagerati. Fibrele alimentare ajuta la imbunatatirea digestiei, dar in cantitati mari pot provoca gaze, crampe si diaree.

Alimente fermentate

Alimentele fermentate precum chefirul, iaurtul,  varza murata si sosul de soia sunt bogate in probiotice – bacterii benefice care sustin sanatatea intestinului. Probioticele pot reduce balonarea ajutand la deplasarea mai rapida a produselor reziduale prin tractul digestiv.

Citeste si articolul :   Cine nu ar trebui sa manance ghimbir si de ce

Alimente cu potasiu

In unele cazuri, balonarea este cauzata de alimentele bogate in sodiu (sare), care pot reduce potasiul. Prin urmare, alimentele bogate in acest nutrient pot ajuta la reducerea senzatiei neplacute de balonare. Cea mai mare parte a potasiului se gaseste in caise uscate, banane, cartofi dulci si avocado.

Menta si Ghimbir

O ceasca de ceai de menta sau o bautura cu ghimbir nu numai ca amelioreaza bine balonarea, dar amelioreaza si greata, calmeaza si amelioreaza durerile de cap. Totusi, daca ai arsuri la stomac frecvente, cel mai bine este sa nu consumi ghimbir si menta.

Autor