De ce este bine sa bei apa cu lamaie

Consumul de apa pura  in sine este buna pentru sanatatea dumneavoastra. Dar cel mai bine este sa adaugati o felie de lamaie. La ce ajuta  acest lucru corpul nostru?

1. Creste cantitatea de vitamina C.

Corpul nostru nu este capabil sa produca singur aceasta vitamina, asa ca o putem obtine cu alimente si bauturi. De exemplu, adaugand lamaie la un pahar cu apa, puteti obtine o parte din aceasta vitamina, de care avem nevoie pentru sistemul imunitar, producerea de celule albe din sange si, de asemenea, pentru a proteja celulele de procesele de oxidare.

2. Va ajuta la curatarea corpului si la imbunatatirea digestiei.

Structura moleculara a sucului de lamaie este similara sucului gastric, deci ajuta la producerea bilei, care la randul sau contribuie la o mai buna miscare a alimentelor. Apa cu lamaie va ajuta la indigestie .

3. Intinereste pielea.

Acest lucru se datoreaza antioxidantilor prezenti in vitamina C. Acestia lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca daune considerabile pielii noastre. De asemenea, aceasta vitamina ajuta la producerea de colagen, care face pielea elastica.

4. Va ajuta la eliminarea rapida a kilogramelor in plus.

Pectina continuta in lamaie trebuie mentionata aici. Apa cu lamaie este un asistent in lupta impotriva excesului de greutate . Lamaile contin fibre de pectina care suprima foamea .

Citeste si articolul :   Acid ascorbic: utilizari si beneficii

5. Creste cantitatea de energie si promoveaza o buna dispozitie.

Dupa ce ati baut un pahar de apa cu o felie de lamaie in loc de cafea dimineata, nu puteti obtine mai putina energie. Acest lucru va creste nivelul de energie intr-un mod natural.

Dupa cum puteti vedea, aceasta bautura simpla are multe beneficii. Prin urmare, exista un motiv pentru a incepe intotdeauna dimineata cu apa cu lamaie

Autor