Germania, Lockdown total pana pe 14 februarie!

Dupa o durata de sapte ore si jumatate de negocieri, Angela Merkel si statele federale au convenit ca situatia actuala din Germania nu le-a dat alta optiune decat sa extinda – si, in unele locuri, sa inaspreasca – masurile de blocare.

Programat initial pentru 25 ianuarie, aceasta sedinta a fost tinuta mai devreme din cauza situatiei „critice” a coronavirusului din Germania. Desi autoritatile sunt optimiste cu privire la reducerea treptata a ratelor de infectie, noile tulpini extrem de contagioase ale COVID-19 provoaca ingrijorari pe scara larga.

“Este dificil sa trecem oamenii din nou, dar principiul precautiei este prioritatea noastra si trebuie sa-l luam in considerare acum”, a declarat Merkel in conferinta de presa de marti seara.

Iata o prezentare generala a ceea ce a fost decis:

Masurile actuale de blocare s-au extins pana la 14 februarie

Magazine neesentiale, restaurante, cafenele, baruri, coafuri, saloane de infrumusetare si alte activitati culturale si de agrement raman inchise.

Citeste si articolul :   EXCLUSIV Horoscop septembrie 2021. Prima luna de toamna vine cu vesti bune pentru trei zodii

Scolile si institutiile de ingrijire a copiilor raman inchise , oferind doar ingrijire de urgenta. Invatarea la distanta continua.

Membrii unei gospodarii nu au voie sa se intalneasca in privat decat cu o alta persoana dintr-o gospodarie diferita.

Masuri noi incepand cu 19 ianuarie

In plus, au fost convenite o serie de noi masuri:

Masti medicale in magazine si in transportul public

„Mastile medicale” – o definitie care include masti chirurgicale, FFP2 sau KN95 – devin obligatorii in magazine si in transportul public . Acest lucru este justificat pe baza faptului ca aceste tipuri de masti medicale ofera o protectie mai buna decat mastile „de zi cu zi”. Se recomanda tuturor sa poarte o masca medicala in orice situatie

Contactele sociale reduse in transportul public

Ocuparea locurilor din transportul public trebuie redusa – nu prin masuri directe, ci prin „utilizarea pe scara larga a optiunilor de lucru la domiciliu” si „egalizarea numarului de pasageri” in timpul orelor de varf.

Citeste si articolul :   Veste buna! Un nou vaccin pentru COVID-19 va fi testat. Cand ar putea fi disponibil

Masuri suplimentare in casele de batrani

Personalul din casele de batrani va fi obligat sa poarte masti FFP2 in situatiile in care intra in contact cu rezidentii. Testarea periodica a membrilor personalului trebuie sa continue.

Angajatii sa lucreze de acasa ori de cate ori este posibil

S-a speculat recent ca guvernul federal urma sa faca presiuni pentru munca la domiciliu. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul. In schimb, Ministerul Federal al Muncii si Afacerilor Sociale va emite o ordonanta, care se va aplica pana la 15 martie, potrivit careia angajatorii trebuie sa le permita angajatilor sa lucreze de acasa ori de cate ori este posibil, cu conditia ca activitatile lor de angajare sa o permita.

Daca nu este posibil sa se lucreze de acasa, companiile trebuie sa ofere angajatilor lor masti medicale si sa permita programul de lucru flexibil pentru a minimiza contactele sociale.

Servicii religioase

Slujbele in biserici, sinagogi si moschei trebuie sa fie permise, atat timp cat se mentine o distanta minima de 1,5 metri, se respecta cerinta de masca si nu se canta.

Citeste si articolul :   Imagini greu de privit dupa o alunecare de teren, in Germania. Un crater imens inghite totul in jur

Ajutor de la Guvern

Guvernul federal doreste, de asemenea, sa simplifice si sa sporeasca sprijinul financiar pe care il ofera companiilor afectate de pandemie.

Autor