5 semne de avertizare timpurie ale unui accident vascular cerebral

Cel mai important lucru cu un accident vascular cerebral este de a ajuta victima cat mai curand posibil. In timpul unui accident vascular cerebral, spun cercetatorii, creierul pierde 1,9 milioane de celule in fiecare minut – iar sansele unei reabilitari reusite depind de cat de repede este tratata victima. Acesta este motivul pentru care este atat de important sa cunoasteti semnele si simptomele timpurii ale unui accident vascular cerebral – si sa solicitati asistenta medicala imediata daca le observati la voi sau la cei dragi.

Vedere neclara

Din pacate, acest lucru este adesea atribuit oboselii. Astfel de probleme de vedere pot fi cauzate de un accident vascular cerebral: un blocaj al unui vas de sange duce la un aport scazut de sange la ochi si, ca urmare, la deteriorarea vederii. Acesta este un simptom deosebit de important, deoarece uneori nu este insotit de alte manifestari ale bolii si este deosebit de usor de ratat.

Citeste si articolul :   Va poate ajuta magneziul sa slabiti?

Amorteala in maini

Un alt simptom al unui accident vascular cerebral, deghizat ca o boala „usoara”, sunt  furnicaturile in maini dupa somn. Aproape toti, intr-un fel sau altul, am experimentat amorteala  atunci cand, dupa ce am dormit intr-o pozitie incomoda, mana ne-a „furnicat”. Dar trebuie sa aveti grija daca sensibilitatea nu revine in cateva minute sau daca slabiciunea nu dispare: sensibilitatea poate scadea din cauza deteriorarii arterei care duce la coloana vertebrala.

Publicitate

Vorbit ingreunat

Uneori vorbirea incetinita poate fi un efect secundar al administrarii anumitor medicamente, cum ar fi analgezicele. Dar daca nu exista niciun motiv si mai ales daca problemele de vorbire sunt insotite de o crestere accentuata a asimetriei faciale, consultati un medic cat mai curand posibil.

Publicitate

Pierderea echilibrului

Daca incepeti brusc sa va impiedicati sau va este greu sa va mentineti echilibrul – acesta, desigur, poate fi un semn de oboseala sau rezultatul consumului de doze mari de alcool, dar poate avertiza si despre un accident vascular cerebral. Faptul este ca astfel de dificultati sunt cauzate de o scadere a circulatiei cerebrale. Un alt simptom de care trebuie sa fii atent este ameteala si slabiciunea. Asigurati-va ca vedeti un medic!

Citeste si articolul :   A fost descoperit un nou simptom al infectiei cu coronavirus. Se manifesta chiar si la tineri

Durere de cap

O durere de cap foarte asemanatoare migrenei este un alt semn al unui accident vascular cerebral. Din pacate, acest simptom este adesea ignorat de acele victime care erau predispuse la migrena – deseori percep manifestarea unui accident vascular cerebral ca un alt atac si nu cauta ajutor. Intre timp, dupa cum s-a mentionat mai sus, viteza cu care este tratata victima este esentiala in cazul unui accident vascular cerebral. Nu ignora durerea brusca, este mai bine sa vezi un medic.

Publicitate

Autor