Cele mai bune produse pentru sanatatea pielii

Daca inca te indoiesti ca expresia „noi suntem ceea ce mancam” este adevarata, doar include aceste alimente in meniul tau si observa starea pielii tale. Vei fi surprins! Bogate in vitamine si antioxidanti, au un efect de detoxifiere si intinerire asupra ei, facand-o literalmente sa straluceasca din interior.

Avocado

Avocado este o adevarata descoperire pentru fete, toate beneficiile sale sunt greu de enumerat. Acest fruct contine o cantitate mare de vitamina E, o proteina responsabila de elasticitatea pielii, acid folic, care ajuta la regenerarea celulelor, antioxidanti, elimina excesul de colesterol si toxinele din organism, iar uleiul sau hidrateaza literalmente pielea din interior. Plus , este atat de gustos si versatil: avocado este excelent pentru salate, smoothie-uri si deserturi dulci.

Somon

Toata lumea, tineri si batrani, stiu despre beneficiile pestelui rosu si ale acizilor Omega-3. Dar Victoria Beckham a facut din folosirea acestei delicatese un adevarat trend in ultima vreme. Celebra  a recunoscut intr-un interviu ca tocmai odata cu introducerea somonului in dieta a scapat de multe probleme, inclusiv de eruptii cutanate si inflamatii. Apropo, acesti acizi sunt adaugati la multe creme scumpe.

Citeste si articolul :   Iata cum sa folosesti cojile de castraveti pentru a avea grija de pielea ta

Ciocolata

Acesta nu este un baton de lactate dulci, ci un produs cu un continut maxim de cacao. Aceasta are   proprietati miraculoase: inhiba procesul de imbatranire datorita teobrominei, protejeaza celulele de radicalii liberi, maresc elasticitatea pielii datorita polifenolilor si, de asemenea, reduc inflamatiile interne si chiar protejeaza pielea de radiatiile ultraviolete.

Curcuma

Acest condiment este bun pentru toata lumea, fara exceptie. Mai mult, atat pentru utilizare in interior, cat si in exterior. Cu ajutorul componentului principal – curcumina – elimina radicalii liberi din organism, lanseaza mecanisme de combatere a oxidarii, elimina inflamatia, curata sangele, stimuleaza secretia de bila, imbunatateste starea vaselor de sange si, de asemenea, accelereaza sinteza colagenului. Care, desigur, se reflecta instantaneu pe piele. De minune functioneaza si mastile din acest condiment miraculos, care curata perfect pielea si netezesc ridurile.

Fructe de padure

Nutritionistii asigura ca fructele de padure sunt numarul unu pentru cei care doresc sa-si readuca pielea la un aspect proaspat in cel mai scurt timp posibil. In special cele inchise la culoare precum murele si afinele. Contin multa vitamina C, acizi organici, potasiu, precum si polifenoli, care sunt capabili sa regenereze celulele pielii. Cu ajutorul unui antiseptic natural – antocianina – fructele de padure rezista bacteriilor daunatoare, intaresc vasele de sange si imbunatatesc digestia.

Citeste si articolul :   Tort delicios cu portocale si ciocolata, o reteta pentru toata familia

Ulei de masline

Desi toata lumea stie de mult despre beneficiile uleiului de masline presat la rece, nu putem sa nu-l mentionam atunci cand vorbim de pielea tanara. Vitaminele E, A, D, carotenul si multe alte componente sunt in paza de netezimea, elasticitatea si prospetimea noastra. Apropo, acest ulei parfumat este simbolul sexual al tuturor timpurilor – Soy Lauren il numeste principalul secret al frumusetii.

Verdeata

Intregul secret este in efectul magic al verdetei asupra pielii noastre – in clorofila, vitamine, minerale si enzime. Ele umplu pielea obosita si plictisitoare cu stralucire si prospetime, iar noi – cu fericire din reflectarea in oglinda.

Autor