6 beneficii pentru sanatate ale pepenelui verde

Pepenele verde contine licopen

Licopenul este un antioxidant din familia carotenoidelor. Acest antioxidant confera fructelor si legumelor culoarea lor roz sau rosie.  Acesta este bogat  in licopen, care ajuta la scaderea colesterolului, la prevenirea cancerului de prostata si a bolilor coronariene si lupta impotriva dezvoltarii radicalilor liberi care provoaca imbatranirea pielii.

Pepenele verde contine in mare parte apa

Pepenele verde contine peste 90% apa ceea ce il face un aliat in caz de deshidratare. Stiind ca este recomandat sa bei cel putin 1,5 litri de apa pe zi, acest fruct nu inlocuieste apa ci permite organismului sa ramana suficient de hidratat. Asadar, asigurati-va ca consumati pepene verde si beti apa pe tot parcursul zilei pentru a va bucura de beneficiile unei hidratari suficiente precum un ten luminos, reglarea temperaturii corpului, transportul nutrientilor, circulatia sangelui, oxigen catre celule, eliminarea deseurilor precum si protectia organelor si tesuturilor. .

Pepenele verde amelioreaza durerile musculare

Sucul de pepene verde ajuta in special la ameliorarea durerilor musculare, deoarece contine un aminoacid, citrulina. Acesta din urma este transformat in organism in arginina, care joaca un rol esential in buna functionare a sistemului vascular, apararea imunitara si circulatia vaselor de sange.

Semintele si coaja pepenelui sunt comestibile

Semintele de pepene verde sunt bogate in fibre care ajuta digestia si lupta impotriva parazitilor intestinali si a citrulinei. Oamenii de stiinta din Statele Unite au recomandat chiar sa bei infuzii facute din seminte de pepene verde, dupa ce au fost zdrobite si fierte, pentru a imbunatati starea tractului urinar si functionarea rinichilor.

In ceea ce priveste coaja pepeneului verde, aceasta contine la fel de multe beneficii ca si pulpa deoarece este o sursa de vitamine, licopen si citrulina.

Citeste si articolul :   10 alimente bogate in fier

Pepenele verde este un fruct dar si o leguma

Face parte din familia cucurbitaceelor, pepenele verde este, de asemenea, considerat o leguma. Intr-adevar, face parte din familia dovleceilor, castravetilor si dovleacului.

Pepenele verde scade tensiunea arteriala

Potrivit cercetarilor recente, nutrientii prezenti in pepene verde joaca un rol important in prevenirea atacurilor de cord, deoarece ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Studiul a inclus participanti obezi care au primit suplimente de arginina si citrulina din extract de pepene verde. Rezultatul a demonstrat o scadere a stresului si a tensiunii arteriale in conditii de inducere a anxietatii. Oxidul nitric, care este transformat din arginina, care este produsa din citrulina, relaxeaza vasele de sange si ajuta la circulatia sangelui, care la randul sau actioneaza ca un agent de scadere a tensiunii arteriale.

Totusi, pentru a beneficia de toate aceste beneficii si nutrienti precum potasiu, vitamina C, magneziu, vitamina B6 si A, trebuie sa stii sa alegi cel mai bun pepene verde.

Autor