Surse: Cu cat cresc pensiile si salariile de la 1 ianuarie. PSD si PNL au cazut de acord

Potrivit surselor politice, liberalii si social-democratii s-au inteles in privinta majorarilor de venituri ce vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2022.

Astfel, programul de guvernare PNL-PSD-UDMR prevede ca, de la 1 ianuarie 2022, pensiile vor creste cu 10%, iar pensia minima va creste de la 800 la 1000 de lei.

Salariul minim va creste la 2.550 de lei de la 1 ianuarie, iar partidele au stabilit ca 7% din PIB va fi alocat pentru investitii, in bugetul pe anul viitor.

Publicitate

Totodata, reprezentatii celor doua artide au ajuns la un acord prin care pensionarii care au o pensie de pana la 1.600 de lei vor primi in luna ianuarie un sprijin, o singura data, de 1.200 de lei, pentru a suporta cresterile de preturi la utilitati.

Publicitate

Persoanele care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plati contributii pe sanatate de 10%.

S-a ajuns la un acord si in privinta majorarii alocatiilor.  Initial PSD spunea ca alocatile trebuie sa creasca cu 40%, dar conform legii, s-a stabilit ca aceasta majorare este prea mare si nu poate fi sustinuta de la buget.

Citeste si articolul :   S-a decis: Cati bani vor primi copiii de la 1 septembrie

Astfel, alocatiile, pentru copiii intre 0-2 ani, vor ajunge la 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, la 243 de lei, incepand din 1 ianuarie 2022.

Tot in programul de guvernare se mai mentioneaza faptul ca se va aloca a 13-a indemnizatie pentru persoanele cu handicap

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.