Tineti tantarii departe de casa toata vara, avand aceasta planta in casa

Pentru a alunga tantarii care va invadeaza casa sau dormitorul, puteti recurge la trucuri naturale precum cresterea plantelor in interior. Intr-adevar, unele plante respingatoare sunt eficiente in alungarea insectelor precum mustele sau tantarii.

Ce planta poti creste in interior pentru a tine tantarii departe?

Lemongrass

Lemongrass este o planta perena aromatica cu frunze vesnic verzi. Aceasta planta erbacee cu o tulpina rizomatoasa este originara din Asia de Sud-Est. Deoarece nu este foarte rezistenta,  este cultivata in general in ghivece. Semanati semintele la sfarsitul iernii, intre ianuarie si martie. Pentru aceasta, alegeti un ghiveci care contine un pamant pentru rasaduri, umed si drenat. Semintele trebuie asezate pe suprafata solului. Pastrati ghiveciul intr-un loc cald si insorit. Temperatura camerei ar trebui sa fie de preferinta intre 20 si 25°C. In ceea ce priveste pamantul pentru ghivece, asigurati-va ca il mentineti umed, dar nu  foarte umed. Germinarea semintelor are loc intre 20 si 40 de zile.

Citeste si articolul :   Iata cum poti creste kiwi chiar acasa. Incearca si vei reusi!

Cand plantele ajung la 15 cm inaltime,mutati-le  intr-un ghiveci nou de cel putin 30 cm in diametru. Pune un strat de pietricele de argila sau pietris pe fundul ghiveciului si foloseste un substrat format din parti egale de pamant de ghiveci, pamant de gradina si nisip. Pastrati o distanta de 5 pana la 7 cm intre plante pentru a promova dezvoltarea radacinilor.

Publicitate

In timpul verii, este indicat sa udati in mod regulat plantele de lemongrass pentru a mentine solul umed la suprafata. Opriti orice udare in timpul iernii, deoarece planta intra intr-o perioada de repaus.

Tunde-ti planta ori de cate ori este necesar. Pentru a face acest lucru, indepartati frunzele moarte si tulpinile vechi.

Lemongrass este un repulsiv natural pentru multe insecte, cum ar fi tantarii. Acestea fiind spuse, nu este expusa riscului de atacuri de insecte. Pe de alta parte, singurul parazit de care se teme este melcul.

Lavanda pentru a respinge tantarii

Lavanda este un arbust peren cu flori care poate fi plantat primavara sau toamna. Lavanda apreciaza o pozitie insorita si un sol bine drenat.  De fapt, solul umed ar putea provoca ofilirea lavandei. Pentru o cultura in ghiveci, utilizati un pamant de ghiveci pentru plante cu flori si udati planta imediat ce solul se usuca la suprafata.

Citeste si articolul :   Uleiul de in si beneficiile sale pentru corpul tau

Rozmarin, o planta impotriva tantarilor

Rozmarinul este o planta aromata ideala pentru aromatizarea mancarurilor, dar si pentru alungarea tantarilor.

Cultivarea rozmarinului in ghivece este usor. Plantati-l intr-un ghiveci cu o gaura pe  fund pentru a favoriza drenajul. Mai mult, rozmarinului nu-i place umiditatea. Apa statatoare l-ar putea ucide. Acestea fiind spuse, udati-va planta doar cand solul este uscat, fara a exagera. In ceea ce priveste substratul, alegeti un pamant special pentru ghiveci sau plante aromatice. De asemenea, nu uitati sa taiati in mod regulat rozmarinul, pentru a obtine plante sanatoase si viguroase.

Alte plante pot fi, de asemenea, folosite pentru a respinge tantarii, precum nepeta, muscata ,  menta sau tutunul ornamental.

Publicitate

Publicitate

Autor