Produse care isi pierd beneficiile atunci cand sunt tratate termic

Inca din copilarie, stim cat de utile sunt legumele si cat de important este sa le incluzi in alimentatia ta. Dar se dovedeste ca, chiar si consumand alimente vegetale in fiecare zi, puteti obtine mai putini nutrienti: pur si simplu „dispar” in timpul gatitului. Aceste  isi pierd beneficiile in timpul tratamentului termic.

Rosii

Rosiile crude sunt bogate in magneziu si zinc. Dupa tratamentul termic, concentratia acestor substante este redusa cu 90–100%.

Ardei gras

Ardeiul bulgaresc, mai ales rosu, este campion in randul legumelor in ceea ce priveste continutul de vitamina C. Din pacate, la incalzire, concentratia acestuia se reduce de 4 ori.

Usturoi

Usturoiul crud este bogat in vitaminele C, PP si grupa B si este, de asemenea, o sursa de colina. Dar tratamentul termic priveaza acest produs de unele dintre proprietatile sale utile.

Publicitate

Publicitate

Nasturel

Nasturelul contine vitaminele A, B, C, D, E si K. Cand este incalzit (de exemplu, la adaugarea plantei in pizza sau omleta), majoritatea proprietatilor sale benefice se pierd.

Citeste si articolul :   7 alimente naturale care stimuleaza metabolismul si te ajuta sa slabesti

Sparanghel

Sparanghelul este o sursa indispensabila de vitamine A, C, E, K, grupa B, precum si acid folic. Dar prajirea priveaza aceasta leguma de majoritatea proprietatilor sale benefice.

Brocoli

Broccoli este bogat in vitaminele A, C si calciu. Dar, daca aceasta leguma este gatita complet  , va contine cu 40% mai putini nutrienti decat in forma ei cruda.

Sfecla

Sfecla este o sursa excelenta de acid folic. Cu toate acestea, daca o  gatiti pana la maxim, va pierde aproximativ 30% din aceasta substanta.

Ghimbir

Ghimbirul crud este foarte picant, dar este o sursa de vitamine A, C, B1, B2, precum si o serie de oligoelemente importante. In timpul tratamentului termic, majoritatea nutrientilor dispar.

Publicitate

Autor