Legumele si nucile ajuta la ficatul gras

Ficatul gras este asimptomatic, deci deseori trece neobservat. Este important sa tratati complicatiile cat mai curand posibil pentru a evita steatohepatita nealcoolica, care poate duce chiar la insuficienta hepatica.

Evitarea mancarii nedorite si a alegerilor stilului de viata vor proteja acest organ important de daune.

Semne ale functiei hepatice slabe:

-Alburi galbui ale ochilor

Publicitate

-Pete intunecate

-Gust amar in gura

-Slabiciune

-Afectarea digestiei

-Durere in partea dreapta

Daca observati cel putin una dintre cele de mai sus, atunci este timpul sa lasati ficatul sa se odihneasca si sa excludeti din dieta tot ceea ce ii dauneaza. Si, desigur, consultati un medic pentru ajustari dietetice si tratament.

Deci, ce fel de alimente ii place foarte mult ficatului?

Cercetarile arata ca NAMD (boala hepatica grasa nealcoolica) este reversibila. Iata alimente care pot ajuta la prevenirea sau controlul acestei afectiuni.

Legume

Legumele cu frunze verzi si legumele crucifere contin niveluri ridicate de antioxidanti si urme de minerale care imbunatatesc digestia si metabolismul. Poate ajuta persoanele cu ficat gras sa piarda in greutate, ceea ce, la randul sau, reduce grasimea ficatului. Legumele sunt bogate in fibre, ceea ce te ajuta sa slabesti prin cresterea satietatii si reducerea aportului de alimente.

Citeste si articolul :   Ce putem face cu cojile de la ceapa?

Nuci

Sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase, vitamine si minerale. Consumul regulat de nuci imbunatateste functia ficatului.

Somon

Pestii grasi – somonul, macroul si tonul – au un continut ridicat de acizi grasi omega-3, care pot reduce acumularea de grasimi in ficat.

Avocado

O sursa excelenta de acizi grasi pentru ficat. Avocado este bogat in antioxidanti care protejeaza impotriva inflamatiei si sustin procesul de vindecare natural al organismului.

Seminte de floarea soarelui

Acestea ajuta la prevenirea leziunilor hepatice din cantitati mari de vitamina E.  Ca antioxidant puternic, reduc inflamatia si ajuta la restabilirea functiei hepatice.

Publicitate

Publicitate

Autor