8 legume pe care le poti planta o data si recolta mai multi ani

Inainte de a va creste plantele, trebuie sa stiti care sunt plantele perene.  Pot fi plantate pe tot parcursul anului, in functie de locul in care locuiesti.

Cicoare rosie

Cicoare rosie care arata ca o mica varza rosie. Este o leguma speciala consumata in mod obisnuit in Italia. Cu toate acestea, cu cat se indeparteaza mai mult de Europa, aceasta devine necunoscuta. Este un supliment pentru dieta ta, deoarece este un ingredient sanatos pentru corpul tau.

Rubarba

Publicitate

Nu poti recolta rubarba in primul an, trebuie sa astepti mai intai sa prinda radacini. Cu putina rabdare, vei vedea cum va creste aceasta planta de-a lungul anotimpurilor. O singura planta de rubarba poate rezista 20 de ani inainte de a fi inlocuita. Intre timp, bucurati-va de aceste tulpini sanatoase, avand grija sa nu atingeti frunzele otravitoare.

Rubarba merge bine cu capsunile, care sunt si  ele plante perene fructifere. Asigurati-va ca plantati suficienta rubarba si capsuni pentru a face gemuri, jeleuri si sosuri aromate pentru anii urmatori.

Citeste si articolul :   Cine nu ar trebui sa manance usturoi si de ce

Hrean

Daca vrei sa adaugi putincondiment  meselor tale de iarna, putin hrean ras poate fi un mare aliat. Cel mai bun mod de a culege aceasta radacina este sa o recoltezi proaspata. Acest aliment face parte din aceeasi familie de crucifere ca broccoli, varza si varza de Bruxelles, dar este mai rezistent.

Sparanghel

Daca ai spatiu suplimentar in gradina ta, poti planta sparanghel. Creste atat inalt, cat si lat si va ofera sparanghel pentru multi ani. Ele cresc la soare si se dezvolta in sol umed. Singurul dezavantaj: aceste legume sunt greu de plantat pentru incepatorii in gradinarit.

Anghinare

Anghinarea poate fi cultivata fie ca cultura anuala, fie ca cultura perena. In acest din urma caz, acestea trebuie protejate in timpul lunilor de iarna.

Usturoi

Cunoasteti deja beneficiile plantarii usturoiului toamna, dar acum veti descoperi ca il puteti pastra si in pamant . Lasati bulbii in pamant cateva sezoane si lasati-i sa se inmulteasca.

Citeste si articolul :   Cum iti cureti incaltamintea alba, cu doar cateva ingrediente din bucatarie

Goji

Boabele de Goji sunt originare din Asia de Est, dar au devenit populare in Occident datorita beneficiilor lor pentru sanatate. Pot fi folosite pentru a face vin, uscate si consumate ca gustare, gatite  sau consumate crude. Boabele de Goji pot fi cultivate ca plante perene.

Macris

Macrisul este una dintre primele plante verzi care se dezvolta primavara. Indiferent daca este picant are o aroma unica. Ofera multi nutrienti esentiali la sfarsitul iernii. Macrisul creste pana in iunie, apoi incepe sa infloreasca. Frunzele trebuie culese cat sunt tinere si fragede pentru a prepara sosuri bune. Deoarece macrisul nu se vinde in supermarketuri, gaseste seminte si planteaza-le.

Publicitate

Publicitate

Autor