6 motive pentru care ar trebui sa mananci usturoi in fiecare zi

Multa lume iubeste usturoiul iar acesta este aproape nelipsit de la orice masa, pentru un plus de gust. Uite de ce ar trebui consumat zilnic, pentru a beneficia cu adevarat de proprietatiile sale asupra corpului nostru:

1.Dinti sanatosi

Publicitate

Cercetarile au aratat ca usturoiul este o alternativa excelenta pentru tratarea gingiilor inflamate. De asemenea, usturoiul are in mod natural proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice – la fel si toate organismele minuscule care traiesc in gura, care pot afecta sanatatea.

2.Sentimentul unui corp sanatos

Publicitate

Adaugati mai mult usturoi la felurile dvs. de mancare, deoarece cercetarile au aratat ca un anumit ulei de usturoi amelioreaza inima in timpul exercitiilor fizice.

Acest lucru se stia chiar si in cele mai vechi timpuri, deoarece chiar si vechii greci prescriau usturoi (fostilor) sportivi olimpici si oamenilor care faceau munca fizica grea. Acest lucru ar trebui sa usureze ridicarea greutatilor.

3.Proprietati anti-imbatranire

Se pare ca exista dovezi cum ca usturoiul este, de asemenea, eficient impotriva “stresului oxidativ” si, astfel, si impotriva procesului de imbatranire. Mai simplu spus, imbatranim deoarece corpul nostru transforma alimentele si oxigenul in energie. Cu toate acestea, uneori corpurile noastre devin putin prea entuziasmate de asta si distrug alte celule in acest proces. Acest lucru face ca pielea si creiurul nostru sa functioneze mai lent. Acestea sunt consecintele „stresului oxidativ”.

Citeste si articolul :   Uite ce se intampla cu corpul tau daca consumi zilnic fulgi de ovaz

In aceste cazuri, usturoiul poate fi un plus util in alimentatia de zi cu zi. Planta aromata creste productia de substante din sange care contracareaza oxidarea excesiva a celulelor. Aceste substante sunt cunoscute in mod obisnuit ca antioxidanti. Prin urmare, usturoiul ajuta la incetinirea semnelor fizice ale imbatranirii!

4.Usturoiul te face mai atractiv

Acest punct poate fi impotriva instinctului tau, dar este adevarat. Desigur, stim cu totii efectul usturoiului asupra respiratiei noastre. Stiai insa ca mirosul tau corporal este influentat si de aceste legume? Un studiu din 2016 a aratat ca influenta usturoiului asupra mirosului corporal este predominant pozitiva. Participantii la un test de miros au descris mirosurile persoanelor care au mancat usturoi ca fiind „mai putin intense” si „mai atractive”. Acest lucru se poate datora proprietatilor antimicrobiene ale usturoiului, deoarece bacteriile care provoaca mirosul neplacut de transpiratie sunt reduse de usturoi! Deci, daca aveti o intalnire, cel mai bun lucru de făcut este sa pregatiti un preparat delicios cu mult usturoi cu o zi inainte – si nu chiar inainte de asta, desigur!

Citeste si articolul :   De ce racim cand este frig afara

5.Usturoiul proaspat este bun pentru sistemul imunitar

Bunicile noastre si chiar strabunici stiau ca usturoiul este sanatos. De secole, se stie ca planta actioneaza impotriva bacteriilor, virusilor si ciupercilor. Cu toate acestea, daca doriti sa va consolidati sistemul imunitar, trebuie sa mancati usturoiul crud: substanta „Allicin” este eliberata atunci cand usturoiul este taiat. Aceasta substanta are o multime de beneficii pentru sanatate, dar odata ce usturoiul este incalzit, o mare parte din alicina se pierde.

6.Usturoi pentru hipertensiune arteriala

Acum suntem cu totii familiarizati cu pericolele hipertensiunii arteriale si invatam tot mai multe despre rolul pe care il joaca colesterolul in acesta. De aceea, in zilele noastre se aude destul de des despre produsele care ar trebui sa scada nivelul colesterolului. Usturoiul este, de asemenea, unul dintre aceste produse. Mai multe studii au aratat ca consumul zilnic de usturoi poate reduce nivelul colesterolului pe termen lung – dar, bineinteles, ar trebui sa solicitati intotdeauna sfatul unui specialist daca aveti boli cardiovasculare sau niveluri ridicate de colesterol. Usturoiul poate afecta rezultatul in ansamblu, dar nu este un panaceu.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.