Moduri de utilizare a usturoiului

Usturoiul este favoritul multor oameni pentru beneficiile sale incredibile pentru sanatate. Dar putini oameni stiu ca ajuta nu numai in lupta impotriva virusilor.

Usturoiul are multe alte utilizari in sanatate, frumusete, gatit si multe altele.

Pentru o sanatate buna:

1. Pentru raceli

Se toarnausturoiul in apa clocotita ,se lasa sa fiarba timp de 7 minute. Se strecoara si se bea bautura. Acest remediu va ajuta la protejarea impotriva racelilor sau la vindecarea unei boli.

Publicitate

2. Remediu anti-acneic

Taiati un catel de usturoi si asezati-l pe locul unde cosul abia incepe sa apara. Efectuati procedura de mai multe ori pe zi, iar pielea va fi curata.

3. Trateaza herpesul

Produsele farmaceutice nu fac fata intotdeauna sarcinii lor, asa ca remediile populare le vin in ajutor. Aplicati o jumatate de catel de usturoi pe zona afectata. Herpesul va disparea mult mai repede.

Publicitate

4. Elimina ciuperca piciorului

Daca sunteti ingrijorat de ciuperca piciorului, atunci puteti folosi metoda bunicii. Aruncati usturoiul tocat in apa fierbinte. Lasati-l sa fiarba timp de 15 minute, apoi turnati acest produs in recipientul unde vom sta cu picioarele. Inmoaie-ti picioarele in apa cel mult 30 de minute.

Citeste si articolul :   Ce se intampla in organism daca mananci o banana in fiecare zi

Alte utilizari:

5. Pentru combaterea daunatorilor

Usturoiul este excelent pentru combaterea unor daunatori din gradina, cum ar fi afidele. Se toarna 200 g usturoi trecut printr-o presa cu un litru de apa. Inchideti recipientul cu un capac etans si lasati-l asa  timp de 5-6 zile. Pentru pulverizarea plantelor, dizolvati 25 ml de infuzie in 10 litri de apa.

6. Materiale de lipire

Usturoiul este un lipici natural. Poate fi folosit pentru lipirea diferitelor materiale, precum hartia.

7. Curatarea suprafetelor

Tocam cativa  catei de usturoi. Umpleti o sticla de pulverizare cu otet alb si adaugati usturoi in  ea. Adaugati cateva picaturi de suc de lamaie si detergentul si dezinfectantul dvs. sunt gata. Mirosul de usturoi nu va fi resimtit.

De asemenea, usturoiul este utilizat pentru intarirea imunitatii, scaderea colesterolului, imbunatatirea metabolismului, tratarea durerii de dinti etc.

Publicitate

Autor