5 beneficii pentru sanatate ale perelor despre care nu stiai

Toamna este bogata nu numai in vreme rea, ci si in diverse fructe de sezon, inclusiv pere. Aceste fructe suculente au un gust placut dulce-acru si au multe proprietati benefice pentru organismul nostru. Iata cateva dintre ele.

Reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Perele au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nu provoaca cresteri ale glicemiei. In plus, potrivit unui studiu, consumul de pere si mere reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu o medie de 18%.

Contine antioxidanti

Perele, in special cele coapte bine , contin flavonoide, polifenoli vegetali care au proprietati antioxidante puternice. Ele incetinesc procesul de imbatranire a celulelor, reduc inflamatia din organism, intaresc vasele de sange si, de asemenea, reduc probabilitatea de a dezvolta boli de inima, diabet si anumite tipuri de cancer.

Ajuta la pierderea in greutate

Perele sunt bogate in fibre si sarace in calorii, ceea ce le face o gustare grozava pentru a va mentine sa va simtiti satul pentru mai mult timp.Un studiu arata ca   femeile participante care au mancat pere timp de 12 saptamani au reusit sa slabeasca fara alte modificari ale dietei.

Stimuleaza digestia

Perele, ca si alte fructe, contin acizi din fructe care ajuta stomacul sa digere alimentele mai eficient. Dar, din pacate, perele sunt contraindicate persoanelor cu gastrita, colita si sindrom de colon iritabil, deoarece pot irita membranele mucoase ale tractului gastrointestinal.

Intariti imunitatea

Perele sunt o sursa buna de vitamina C, care ajuta sistemul nostru imunitar sa lupte impotriva bolilor si imbunatateste pielea, parul si unghiile. Cea mai mare parte a vitaminei C se gaseste in coaja, nu in pulpa perelor, asa ca nu curatati fructele inainte de a le manca.

Publicitate

Publicitate

Autor