Papadia este una dintre cele mai puternice plante care ajuta la eliminarea toxinelor si a excesului de apa din organism.
Cand este consumat ca ceai, curata sangele si stimuleaza functiile de detoxifiere a ficatului. Drept urmare, pielea se curata si incepe sa se vindece.
Datorita efectului sau de detoxifiere, ceaiul de papadie poate ajuta la tratarea multor boli.
Poate fi utilizat pentru a trata atat afectiunile usoare, cat si mai severe ale pielii. Ceaiul poate fi, de asemenea, aplicat extern, spalat sau pansament pe suprafetele afectate, contribuind astfel la tratarea multor probleme ale pielii, cum ar fi:
Publicitate
acnee;
pistrui;
Pete rosii pe fata (cuperoza);
iritarea pielii;
eczeme;
varice;
pecingine;
Pete pe fata;
Pentru a trata cuperoza (sau rozaceea), ceaiul de papadie poate fi aplicat pe suprafata afectata a pielii, comprese. Couperoza este formarea de pete rosii pe piele, in special pe pielea faciala, cauzata de dilatarea vaselor de sange.
Pentru a face ceaiul, folositi 4-10 g de frunze de papadie uscate la 150 ml de apa. Se fierbe apa, se pun fenzele si se lasa sa stea 10 minute si apoi se filtreaza. Bea aceasta potiune de trei ori pe zi cate o cana. Dar poate fi folosit si pentru a spala cu el suprafetele afectate ale pielii.
Exista si alte modalitati de a face ceai din aceasta planta: Aduceti 250 ml de apa la fierbere cu 1-2 lingurite de pulbere de radacina uscata de papadie (puteti de asemenea sa o macinati intr-o masina de macinat cafea electrica, de exemplu). Se fierbe 5-10 minute, apoi se filtreaza. Consumati 1-2 cani pe zi. Cu acest decoct putem spala si ochii si parul.
Aduceti 1 cana (250 ml) de apa la fierbere cu 3-5 g de plante uscate. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se strecoara decoctul de doua ori si se adauga o jumatate de lingurita de sare. Stergeti zona pielii afectate cu un tampon de bumbac. De asemenea, folosind 3-5 g de papadie si 250 ml de apa, puteti face un ceai care se lasa la fiert timp de 5-10 minute, din care beti 3 cani pe zi.
De asemenea, putem extrage sucul proaspat din radacina de papadie si ne curatam pielea cu el. Apoi curatati pielea cu putin ceai de papadie. Ceaiul poate fi folosit chiar si intr-o baie (de sezut sau la picioare).
Frunzele de papadie se maruntesc si se pot folosi ca si comprese pentru a acoperi suprafetele afectate ale pielii.
De asemenea, puteti face o compresa cu sucul extras din radacina florii. Radacinile se toaca apoi se pun la abur cu putina smantana. Aplicati aceasta compresa pe zonele dureroase si lasati-o timp de cateva ore. Aceasta metoda poate fi folosita zilnic pana cand durerea dispare complet.
Comentariile sunt închise.