10 lucruri care se intampla cu corpul tau cand mananci doua banane pe zi

Banana este un fruct cu multe beneficii. Intr-adevar, acest fruct ar preveni mai multe boli si ar intari sistemul imunitar. Iata 10 lucruri uimitoare care se intampla cu corpul tau atunci cand mananci doua banane pe zi.

Bananele sunt bogate in carbohidrati care dau energie organismului, in special creierului. Contine mai multe minerale precum potasiu, cupru, zinc, calciu, seleniu, iod etc. Acest fruct este si bogat in fibre care favorizeaza buna functionare a tractului digestiv si amelioreaza anumite afectiuni precum diareea sau constipatia. Iata 10 beneficii ale consumului de doua banane pe zi:

1. Bananele sunt bogate in potasiu. Acest lucru este eficient in prevenirea tulburarilor precum hipertensiunea arteriala; o banana poate furniza 360 de miligrame de potasiu. In plus, cercetatorii  au confirmat ca un consum moderat de sare si alimente bogate in potasiu ar putea preveni 1 milion de atacuri de cord in intreaga lume pe an. Potasiul este un electrolit esential pentru contractia musculara a inimii. Cand prezenta potasiului este scazuta in organism, inima are dificultati in pomparea sangelui in intregul corp. Nu ezita sa-l consumi!

Citeste si articolul :   Vitaminele si mineralele de care avem nevoie cel mai mult

2. Daca aveti probleme digestive precum constipatia, mancati o banana. Este bogata in fibre alimentare care faciliteaza tranzitul intestinal, stimuleaza productia de scaune si le confera o consistenta buna pentru a le inmuia pentru a le facilita calatoria prin colon. Banana este un laxativ natural. Cu toate acestea, este indicat sa evitati bananele verzi si sa consumati banane coapte.

Publicitate

3. Banana are un efect antiacid in organism. Prin urmare, este foarte eficient impotriva arsurilor la stomac si restabileste pH-ul natural. In plus, acest fruct stimuleaza stomacul sa produca mai mult mucus pentru a-l proteja impotriva aciditatii.

Publicitate

4. Bananele sunt o sursa importanta de fier, din pacate organismul nu o poate produce. Fierul joaca un rol important in formarea hemoglobinei prezente in celulele rosii din sange si ajuta la prevenirea tulburarilor precum anemia.

5. Banana este foarte eficienta in ameliorarea tusei si a durerilor de gat. Va actiona ca o bariera protectoare si va reduce cantitatea de mucus.

Citeste si articolul :   Avocado: 5 beneficii uimitoare pentru sanatate despre care s-ar putea sa nu stii

6. Bananele contin o proteina numita triptofan care, atunci cand se afla in organism, se transforma in serotonina. Acesta este un mesager chimic produs de neuroni care are un efect relaxant. Cand acest hormon nu este produs suficient, poate provoca boli precum depresia.

7. Daca ai de gand sa dai un examen sau te grabesti, nu ezita sa iei o banana cu tine. Un studiu realizat in 2008 a demonstrat ca persoanele care au consumat acest fruct inainte de examene au avut rezultate mai satisfacatoare decat cele care nu l-au luat. Acest lucru se datoreaza bogatiei fructelor in potasiu care imbunatateste concentrarea, invatarea si memoria.

8. Femeile insarcinate ar trebui sa acorde constant atentie alimentatiei lor. Prin urmare, nu ar trebui sa ezite sa consume fructe precum bananele. Acestea regleaza nivelul zaharului din sange si previn greturile matinale. In plus, gravida are nevoie de aproximativ 4700 mg de potasiu pe zi, asa ca nu ezitati sa consumati fructe bogate in potasiu.

Citeste si articolul :   Beneficiile telinei pentru sanatate

Bananele sunt foarte eficiente in renuntarea la fumat. Este bogat in vitaminele B si B6 care, combinate cu potasiu si magneziu, ajuta organismul sa reziste lipsei de nicotina.

In comparatie cu mar, banana contine:

• De 4 ori mai multe proteine

• De 2 ori mai multi carbohidrati

• De 3 ori mai mult fosfor

• De 5 ori mai multa vitamina A si fier

• De 2 ori mai multe minerale si vitamine.

Publicitate

Autor