Top 10 legume pentru a pierde in greutate

Zece legume aliate ale planurilor de slabit

1. Vinetele: Daca exista o leguma formidabila pentru a elimina kilogramele  in plus sunt vinetele. Senzor de grasime prin excelenta, aceasta leguma va actiona ca un burete pentru a absorbi grasimea si a elimina toxinele.

Continand si multa pectina, este buna pentru tranzitul intestinal.

Aportul sau energetic este de 32 kcal/100 g. Pentru a-l pregati, preferati gatitul la abur – acest lucru este practic valabil  pentru toate legumele verzi .

Publicitate

2. Dovlecel: Foarte sarac in calorii, aproximativ 13 kcal la 100 g, dovlecelul este una dintre legumele perfecte pentru slabit.

Digestia lui necesita o cheltuiala de energie din partea corpului. Ocazional, arzi calorii mancand-o.

3. Varza: virtutile ei de slabit sunt cunoscute si apreciate de cei care vor sa-si gaseasca o burta mai putin rotunjita.

Diuretic, dizolva grasimile si zaharurile inainte de absorbtia lor, il poti consuma seara sub forma de supa usoara.

4. Telina: In categoria legumelor verzi bogate in minerale si antioxidanti dar cu o valoare energetica foarte scazuta, telina este apreciata pentru proprietatile sale purificatoare. Promovand digestia rapida, este o leguma de slabit care poate fi consumata cruda in suc, asociata cu o salata, sau gatita in varianta cu supa.

5. Broccoli: aceasta leguma verde este o sursa importanta de vitamina C, esentiala pentru mentinerea vitalitatii. Contine si acid alfa lipoic, util pentru eliminarea zaharului. Unii oameni nu vor abuza de el, cu riscul de a suferi de balonare.

Citeste si articolul :   Beneficii nestiute pentru sanatate. De ce e bine sa mananci porumb fiert

6. Anghinarea: Continand o substanta anti-grasimi, cinarina, anghinarea este de altfel una dintre cele mai eficiente legume de slabit. Beneficiile sale asupra ficatului si rinichilor, actiunea sa pozitiva asupra digestiei il fac un bun aliat pentru pierderea in greutate. Ideal este s sa-l consumi ca suc, combinat cu lamaie si/sau ananas, inainte de masa.

7. Spanacul: Cu cele 23 de calorii la 100 g, spanacul este una dintre legumele de slabit, fiind in acelasi timp surse bune de minerale, potasiu, calciu, magneziu si fier in special, precum si vitaminele C si E. A se consuma crud sau fiert.

8. Dovleacul: Nu se afla in fruntea listei de legume ideale pentru pierderea in greutate, dovleacul ajuta totusi sa puna capat unei probleme de greutate. Leguma cu continut scazut de calorii, doar 20 de calorii/100 g, contribuie la buna functionare a intestinelor datorita fibrelor sale.

9. Fenicul: Aducand aproximativ 32 kcal/100g, feniculul este si el in categoria legumelor anti-balonare si bun pentru tranzit.

Citeste si articolul :   Iata 7 lucruri care se intampla cu corpul tau atunci cand incepi sa consumi varza

10. Ardeiul gras: Verde, galben sau rosu, ardeiul gras reduce pofta de mancare, este un excelent arzator de grasimi si diuretic.

Publicitate

Publicitate

Autor