5 cele mai sanatoase ierburi si condimente

Multe condimente  si mirodenii nu numai ca schimba gustul preparatelor, dar aduc si beneficii pentru sanatate. Acestea imbunatatesc digestia, intaresc sistemul imunitar si protejeaza impotriva dezvoltarii unor boli grave. Iata cateva dintre cele mai benefice ierburi si condimente pentru organismul nostru.

Chilli

Ardeii iuti sunt bogati in vitamina A, care sustine sistemul imunitar, lupta impotriva radicalilor liberi si scade colesterolul rau. Asa ca nu-ti fie teama sa-l adaugi in mancarurile tale preferate. Dar nu exagerati si amintiti-va ca ardeiul iute nu este recomandat persoanelor care sufera de alergii, femeilor insarcinate si persoanelor cu boli ale ficatului, stomacului si rinichilor.

Oregano

Doar un praf din acest condiment poate imbunatati instantaneu gustul multor mancaruri mediteraneene si italiene. Dar oregano se lauda cu mai mult decat un gust placut. Aceasta planta aromata uscata este, de asemenea, o sursa bogata de vitamina K, fibre si antioxidanti si, de asemenea, ajuta la combaterea infectiilor.

Curcuma

Radacina de turmeric contine substanta curcumina, care are puternice proprietati antioxidante si antiinflamatorii. De asemenea, acest condiment indian stralucitor este adesea folosit pentru a accelera vindecarea ranilor, pentru a trata diabetul, boala Alzheimer si diferite boli autoimune.

Usturoi

Multi oameni stiu ca usturoiul poate ameliora simptomele racelii si poate accelera recuperarea, dar in plus, scade nivelul de colesterol, reduce inflamatia din organism si intareste vasele de sange. Prin urmare, usturoiul este foarte util pentru persoanele care sunt expuse riscului de a dezvolta boli cardiovasculare.

Citeste si articolul :   Cele mai bune 5 soiuri de nuci pentru silueta si sanatate

Ghimbir

Ghimbirul imbunatateste perfect digestia, amelioreaza durerile de stomac si amelioreaza greata, chiar si cu toxicoza. Radacina de ghimbir reduce, de asemenea, inflamatia, amelioreaza durerile de cap si ajuta la raul de miscare.

Autor