Proprietatile benefice ale caiselor

Caisa este un fruct care va ajuta organismul, datorita lui, sanatatea si frumusetea sunt pastrate. Expertii au mentionat cinci fapte despre beneficiile acestor fructe.

Fructul bogat in vitamina C ajuta in lupta impotriva imbatranirii, pielea devine neteda si elastica, iar vitamina A continuta in caise  reduce denivelarile si petele maronii, indeparteaza ridurile. Micronutrientul B3 reduce roseata pielii;

Caisele sunt mai sanatoase pentru vedere decat morcovii. Vitamina A din fructe este de 39%. In plus, caisa contine zeaxantita si luteina, care absorb razele UV.

Fructul contine beta-caroten, un antioxidant care previne ateroscleroza. Aceasta din urma boala este cea care provoaca infarct miocardic, accident vascular cerebral si leziuni vasculare periferice. Si vitamina C ajuta la producerea de colagen, care este necesar pentru elasticitatea arterelor.

Publicitate

Publicitate

Caisele sunt necesare atunci cand organele si tesuturile functioneaza defectuos, fortand inima sa bata mai mult si sa pompeze sange. Retineti ca , caisele uscate sunt importante pentru prevenirea anemiei, ceea ce le face o gustare excelenta pentru fiecare zi. Caisele bogate in fier sunt recomandate in timpul tratamentului anemiei feriprive;

Citeste si articolul :   Ce alimente devin daunatoare cand sunt reincalzite

Fructele ajuta foarte mult la formarea tesutului osos. Cand exista o boala de osteoporoza (oasele devin casante), ar trebui sa mananci caise. Borul este, de asemenea, potrivit pentru prevenirea bolilor, care activeaza vitamina D, astfel incat calciul si magneziul sa ramana in oase si sa nu fie excretate din organism. Caisele contin potasiu, care mentine muschii in forma buna si este, de asemenea, bun pentru oase si articulatii. Apropo, vitamina K se gaseste si in caise si este responsabila pentru construirea oaselor.

In timp ce este vara, merita sa profitati de moment si sa mancati acest fruct sanatos. Proprietatile sale vor intari organismul, multe vitamine si minerale contribuie la aceasta. Caise uscate – caisele uscate au si proprietati bune; iarna trebuie sa va uitati cu atentie la un astfel de fruct uscat.

Publicitate

Autor