Vitamina D pentru a susţine imunitatea

Rolul Vitaminei D în buna funcţionare a organismului

Pentru echilibrul şi buna funcţionare a organismului uman, vitaminei D îi revin o serie de sarcini, astfel că orice deficit manifestat pe acest palier poate genera  probleme de sănătate. În primul rând, rolul major al vitaminei D este acela de a menţine în sânge  nivelul normal de calciu şi fosfor. Astfel vitamina D ajută la absorbţia calciului, formând masa osoasă şi menţinând-o în parametri normali.

De asemenea, vitamina D ajută sistemul muscular, susţine buna funcţionare a tiroidei, paratiroidei şi hipofizei, reglează ritmul cardiac, susţine activitatea cerebrală, previne apariţia bolilor autoimune, a rahitismului şi osteoporozei, diminuează riscul producerii fracturilor osoase. Un rol major pe care îl deţine vitamina D este cel de a întări sistemul imunitar şi de a spori rezistenţa organismului în faţa factorilor exteriori nocivi.

Întărirea sistemului imunitar

Necesarul zilnic de vitamina D este stabilit  în funcţie de vârstă, precum şi de specificul fiecărei perioade din viaţă. Deficitul de vitamina D poate apărea din cauza anumitor tulburări ale absorbţiei intestinale, a dezechilibrelor alimentare, a contextelor medicale severe care implică tratamente medicamentoase, dar şi din cauza lipsei de contact cu razele solare.

Citeste si articolul :   Purificatoarele de aer, sunt sau nu bune pentru sanatate?

Femeile însărcinate, copiii şi persoanele vârstnice vor avea nevoie de un aport zilnic mult mai mare de vitamina D, în comparaţie cu un adult tânăr. Pentru sporirea imunităţii este indicat a se urmări nivelul vitaminei D prin efectuarea de analize specifice,  precum şi intervenţia cu o  suplimentarea de vitamina D, în cazul în care deficitul este depistat.

O viaţă activă şi sănătoasă

Dacă sunteţi o persoană activă, practicaţi constant sport şi vă solicitaţi musculatura şi sistemul osos, o cură de D3 ALLNUTRITION  se va dovedi a fi extrem de folositoare şi benefică, ajutându-vă organismul să facă faţă oricărui tip de solicitare fizică. Musculatura devine astfel mult mai tonifiată, oasele se menţin puternice, iar sistemul cardiovascular se bucură de o funcţionare normală, optimă efortului fizic susţinut şi unui ritm de viaţă alert.

Combinate cu un stil de viaţă sănătos, cu odihnă şi cu o alimentaţie echilibrată, suplimentele de vitamina D vor avea rolul de a vă menţine echilibrul fizic.

Autor