Trei reguli pentru intarirea imunitatii

Este important sa respectati cateva reguli. In primavara, imunitatea noastra are nevoie de sprijin mai mult ca niciodata si este deosebit de important sa protejam corpul in timpul pandemiei coronavirusului.

Imunitatea innascuta este capacitatea organismului de a recunoaste si neutraliza diverse bacterii si virusi pe baza caracteristicilor comune. Dupa cum sugereaza si numele, aceasta este o proprietate de baza a unui organism pe care il primeste la nastere. Imunitatea adaptiva recunoaste agenti patogeni individuali mai specifici, se formeaza in procesul de intalnire cu ei, dupa boli sau vaccinari.

Potrivit medicilor, ar trebui sa respectati doar cateva reguli care va vor ajuta sa va mentineti sistemul imunitar intr-o forma buna si sa reduceti sansele de a va imbolnavi.

1. Alimente proteice, vitamine si minerale

O dieta echilibrata joaca un rol special in mentinerea imunitatii. Deci, este important sa va concentrati asupra alimentelor si vitaminelor proteice. Se recomanda consumul de alimente bogate in vitaminele A, B, C, E.

Publicitate

Morcovii, spanacul,  uleiul de masline, sucul de rosii, merele si citricele, care contin aceste substante, sunt incredibil de utile.

De asemenea, este important sa includeti in dieta alimente care contin zinc (fructe de mare, nuci, cereale nerafinate, seminte de susan, drojdie de bere) si seleniu (usturoi, carne de vita, vitel, curcan, paine cu cereale).

2. Condimente pentru imunitate

Consumul de condimente precum ghimbir, scortisoara, cuisoare, usturoi si altele ajuta la cresterea circulatiei sangelui si la cresterea imunitatii.

3. Activitatea fizica

Cel putin cinci minute pe zi ar trebui sa fie dedicate exercitiilor fizice. Acest lucru va ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui – unul dintre factorii unei imunitati bune.

Pe langa exercitii fizice, este important sa mergeti in fiecare zi timp de cel putin 30-40 de minute: acesta este timpul necesar activarii sistemului cardiovascular si imunitar.

Autor