5 beneficii ale ceaiului de turmeric si cum sa-l prepari

Beneficiile ceaiului de turmeric sunt legate de originea plantei, o planta erbacee din familia Zingiberaceae, careia ii apartin si ghimbirul si cardamomul. Acest aliment a castigat popularitate in ultimii ani, deoarece este creditat cu diverse beneficii pentru sanatate datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante.

Cu siguranta ai vazut deja aceasta radacina cu culoarea ei portocalie caracteristica si trebuie sa te fi intrebat la ce a fost folosita sau cum a fost preparata. Aici va vom spune despre beneficiile sale si despre cum sa o  pregatiti pentru a profita la maximum de potentialul sau.

Care sunt beneficiile ceaiului de turmeric?

Multe beneficii sunt atribuite turmericului datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. Una dintre cele mai populare moduri de a-l consuma este ceaiul. Putem astfel sa apreciem mai bine aroma sa caracteristica si sa obtinem toate virtutile pe care le vom detalia acum.

1. Ajuta la ameliorarea simptomelor artritei

Publicitate

Una dintre componentele principale ale turmericului este curcumina, o substanta cunoscuta ca avand efecte antioxidante. Desi studiile pe oameni sunt inca in stadiile initiale, exista unele dovezi la nivel molecular care pot sustine efectele lor.

Citeste si articolul :   Iodul in alimente: ceea ce trebuie sa stiti despre acest element

2. Ar ajuta la prevenirea bolii Alzheimer

Desi cauza specifica a acestei boli nu este inca cunoscuta, o publicatie a Centrului de Cercetare Alzheimer sugereaza ca curcumina ar reduce pierderea markerilor sinaptici si acumularea de amiloizi. Ambele sunt legate de dezvoltarea patologiei.

3. Intareste sistemul imunitar

Un alt beneficiu al ceaiului de turmeric este ca, aparent, poate ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Publicitate

4. Scaderea colesterolului

Colesterolul este o substanta necesara organismului pentru a crea celule sanatoase. Cu toate acestea, avand un nivel ridicat de colesterol in sange creste riscul formarii de depozite in vasele de sange. Acest lucru poate duce la probleme grave, cum ar fi boli de inima si accident vascular cerebral.

5. Ajuta in tratamentul uveitei

Uveita este numele dat inflamatiei si inrosirii stratului mijlociu al globului ocular. Desi cauza sa principala este necunoscuta, aparent, anumiti factori precum prezenta anumitor virusi sau suferinta de boli inflamatorii ar putea afecta dezvoltarea acestuia.

Curcumina a fost folosita de ani de zile pentru a trata mai multe boli, inclusiv boli inflamatorii. In ceea ce priveste uveita, cercetarile publicate in Clinical Ophthalmology explica ca aceasta componenta a turmericului ar putea contribui la a ajuta in terapia de ameliorare a acestei boli.

Citeste si articolul :   Cum sa ne potolim criticul intern

Cum sa prepari corect ceaiul de turmeric?

Pentru a prepara acasa aceasta bautura simpla si a te bucura de toate beneficiile mentionate, ai nevoie doar de apa, turmeric si urmati pasii pe care ii vom detalia acum.

Ingrediente:

2 cani de apa (400 ml).

1 lingura de turmeric (6 g).

Miere (optional).

Ghimbir (optional).

Pregatirea:

Turnati cele doua cani de apa intr-o cratita si incalziti-o la foc mare .

Odata ce incepe sa fiarba, reduceti focul la mediu. Se adauga apoi lingura de turmeric si se amesteca bine. Daca doriti sa adaugati si alte proprietati si arome bauturii, puteti pune si doua felii de ghimbir.

Se lasa la incalzit la foc mic inca 5/10 minute.

Turnati ceaiul in recipientul in care il veti consuma.

Daca doriti, indulciti-l cu miere.

Publicitate

Autor