Beneficiile incredibile ale sucului de ananas asupra organismului

Acest fruct tropical este bogat in nutrienti, in special mangan, care faciliteaza metabolismul carbohidratilor, participa la producerea hormonilor sexuali si la sinteza acizilor grasi si a colesterolului. Contine si vitamina C care intareste sistemul imunitar si ajuta la prevenirea bolilor precum raceala sau gripa, vitamina B1 care contribuie la transformarea alimentelor in energie si joaca un rol in procesul de memorie si in echilibrul emotional. In plus, ananasul este bogat in vitamina B6 care ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange, intervine in metabolismul proteinelor si faciliteaza asimilarea magneziului.

Acest fruct are si un continut ridicat de cupru, un oligoelement care ajuta la combaterea bacteriilor si microbilor din organism. In cele din urma, ajuta la intarirea scalpului si la prevenirea caderii parului.

Secretul beneficiilor ananasului: bromelaina

Ananasul este foarte apreciat pentru continutul sau de bromelaina, o enzima cu actiuni benefice pentru organism. Aceasta enzima are proprietati antiinflamatorii, antiedematoase. Promoveaza o buna digestie si buna functionare a sistemului cardiovascular.

In plus, acest fruct este recomandat pe scara larga persoanelor care sufera de artrita sau inflamatie. Intr-adevar, bromelaina ar ajuta la reducerea productiei de prostaglandine, metaboliti care declanseaza inflamatia.

Publicitate

Bromelaina are mai multe proprietati, printre care:

• Stimularea sistemului imunitar

• Prevenirea edemului

• Vindecare buna dupa operatie

• Ameliorarea inflamatiei

Ca regula generala, pentru a experimenta beneficiile bromelainei, o persoana ar trebui sa consume 160 mg pe zi. Aceasta corespunde unei cani de 250 pana la 500 ml de ananas proaspat. Aceasta enzima este eficienta numai in ananasul proaspat, deoarece ananasul conservat nu contine bromelaina. Preferati intotdeauna fructele proaspete si organice.

Reteta de smoothie cu ananas

Iata reteta unui smoothie facut cu ananas si fructe care sa te umple cu vitamine si minerale:

Ingrediente:

• 1 ananas

• 1 mango

• 1 banana

• 1 lingurita de scortisoara

Preparare:

Decojiti ananasul, mango si banana. Taiati-le in bucati mici si puneti-le in blender cu putina apa. Odata ce obtii o textura neteda,adauga  smoothie-ului  scortisoara si consuma-l  pentru a-ti incepe ziua cu bine!

Autor