9 fructe care provoaca balonare

Nu esti tu, ci fructele. Chiar daca sunt pline de nutrienti de care corpul tau are nevoie, aceste delicii sanatoase te fac sa simti balonat .

Explicatia este simpla: fructele sunt incarcate cu zahar, in special fructoza si sorbitol , doi nutrienti care pot provoca gaze si balonare – chiar daca garanteaza un abdomen plat pe termen lung.

Cu siguranta nu trebuie sa renuntati la  fructele din alimentatie, dar cateva masuri de precautie va vor impiedica sa va simtiti balonat  dupa gustare. Iata de ce anumite fructe tind sa provoace balonare – si cum sa le faci fata.

Merele

Merele sunt pline de antioxidanti. Cele verzi contin chiar mai mult decat fructele de padure. Cu toate acestea, ele nu sunt cei mai buni prieteni ai burticii tale. Acest fruct este incarcat cu fructoza pe care unii oameni o digera greu, ceea ce are ca rezultat balonare si gaze .

Publicitate

Daca esti ingrijorat, incearca sa mananci doar o jumatate de mar si mesteca-l incet. Mancand mai putin, vei reduce cantitatea de fructoza consumata. Si facandu-ti timp pentru a-l savura, ii vei oferi corpului tau posibilitatea de a-l digera mai bine.

Citeste si articolul :   6 fructe si legume pe care nu trebuie sa le decojiti

Pere

La scara dietei, perele au nota 10/10 pentru ca , contin pectina, o fibra solubila care ajuta la scaderea colesterolului . Din pacate, ele contin si o cantitate mica de sorbitol, un alcool de zahar.

In timp ce o cantitate mica din acest fruct va poate stimula sistemul digestiv, unii oameni pot prezenta balonare severa. Deoarece sorbitolul este absorbit mai lent din intestinul subtire decat alte forme de zahar, acesta poate trece in colon, unde fermenteaza, ceea ce poate provoca balonare, gaze si crampe pentru unele persoane.

Din pacate, nu exista alta modalitate de a reduce efectele acestui alcool de zahar decat de a-l evita. Totusi, gandeste-te la sport pentru a evacua gazele din corp si pentru a reduce balonarea.

Cirese, struguri, mango si ananas

Cui nu-i place in secret sa arunce  samburii de cirese? Dar, dincolo de gustul lor delicios, ciresele – alaturi de struguri, ananas si mango – contin mult zahar. Uneori, o parte din acest zahar nu este complet absorbita de intestinul subtire si, prin urmare, ramane blocata in intestinul gros pentru a-l umple ca un balon.

Citeste si articolul :   Care fructe scad nivelurile ridicate de colesterol

Cel mai bun mod de a va ajuta corpul sa absoarba acest zahar este sa mesteci fructele cat mai atent posibil. Ramaneti la 50 de grame si limitati cantitatea de carbohidrati si zahar pentru restul zilei si veti evita sa va umflati prea mult.

Caise, stafide si prune uscate

Aceste mici creaturi fermenteaza zaharul si fibrele nedigerate si produc gaze, facandu-te sa te simti balonat . Asa ca atunci cand mananci unele dintre aceste fructe, asigura-te ca bei mai multa apa decat de obicei pentru a-ti face intestinele sa functioneze si a elimina balonarea.

Daca te simti umplut cu aer in mod regulat dupa ce ai mancat aceste fructe, ar trebui sa incepi sa iei suplimente probiotice pentru a imbunatati calitatea bacteriilor tale intestinale.

Publicitate

Publicitate

Autor