Opt alimente pe care nu ar trebui sa le consumi crude

Daca anumite alimente sunt consumate crude, acestea pot fi otravitoare si daunatoare sanatatii. Expertii au numit opt alimente pe care ar trebui sa le preparati intotdeauna inainte de a le consuma.

Cartofi

Din anumite motive, copiilor mici (și unii adulți) le place uneori să mănânce cartofi cruzi, dar nu ar trebui. Aceste alimente pot provoca probleme stomacale și intestinale, deoarece cartofii cruzi conțin amidon.

Vanata

Similar cu cartofii, vinetele contin o substanta numita solanina. Este o toxina nervoasa slaba. In cantitati mici, nu are consecinte grave. Cu toate acestea, consumul multor vinete crude poate provoca dureri de cap, suparari intestinale, greata si chiar varsaturi. Expertii de la Societatea Germana pentru Nutritie (DGE) nu recomanda consumul acestor legume crude.

Fasole verde

Fasolea verde contine un compus proteic toxic numit fazina. Provoaca greata, cefalee, varsaturi si diaree. Trebuie sa gatesti fasolea cel putin zece minute pentru a distruge proteina toxica.

Publicitate

Rubarba

Rubarba nu este recomandata a fi consumata cruda. Faptul este ca contine acid oxalic, care provoaca o senzatie neplacuta in gura si poate duce la probleme ale  tractului  gastro-intestinal. Cand este gata, rubarba contine putin acid.

Soc negru

Pentru a prepara socul negru, este necesar sa-i incalziti boabele la o temperatura mai mare de 80 ° C pentru o perioada scurta de timp, pentru a neutraliza sambunigrina si alte substante daunatoare sanatatii. Un astfel de sfat a fost dat de expertul in nutritie Susanne Moritz de la Bavarian Consumer Center. Toxina sambunigrina provoaca varsaturi, diaree si frisoane.

Oua

Ouale crude pot contine salmonella si sunt considerate alimente cu risc ridicat. In ultimii ani, numarul bolilor cauzate de oua crude a scazut semnificativ, dar este mai bine sa nu mai mancati. Intoxicatia cu Salmonella apare adesea vara – microbii adora caldura. Alimentele care contin proteine crude, cum ar fi maioneza, sunt, de asemenea, periculoase.

Carne de pui

Puiul crud poate contine bacterii Salmonella si Campylobacter. Expertii au reamintit ca alimentele sunt considerate sigure daca sunt incalzite la 70 ° C timp de doua minute.

Aluat sau faina cruda

Consumul de aluat sau faina crude poate duce la diaree si crampe stomacale. Faina este un produs destul de murdar. Microbii daunatori pot aparea atunci cand diferite animale din hangare isi fac nevoile pe cereale. Doar unele amestecuri gata de utilizare, cum ar fi fursecurile sau briosele, contin faina tratata termic.

Autor