Mananca o banana si un avocado in fiecare zi si urmareste ce se intampla cu corpul tau

Beneficiile bananelor

Sursa de antioxidanti, vitamine B6, C, B9 si oligoelemente inclusiv magneziu si potasiu, bananele ajuta la prevenirea multor boli. In mod similar, trateaza diareea, ajuta la eliminarea toxinelor prezente in organism, favorizeaza tranzitul intestinal, combate oboseala si imbunatateste starea de spirit.

Beneficiile avocado-ului

Bogat in vitaminele K, B9 si A, magneziu, potasiu, precum si in antioxidanti si acizi grasi mononesaturati, avocado este un fruct care va permite sa aveti grija de organism. Departe de a ingrasa, favorizeaza eliminarea toxinelor, imbunatateste sistemul digestiv si ofera o senzatie de satietate de durata datorita continutului de fibre alimentare. Astfel, este in general unul dintre alimentele preferate pentru o alimentatie sanatoasa. In plus, poate fi folosit in domeniul cosmetic deoarece contine vitamina E care lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, inclusiv impotriva imbatranirii pielii.

Publicitate

Mancand o banana si un avocado in fiecare zi, care sunt efectele?

Avand in vedere beneficiile fiecarui aliment, atunci cand sunt combinate si consumate in fiecare zi, acestea ofera o protectie eficienta impotriva deficientelor de magneziu si potasiu dar si impotriva tulburarilor cardiovasculare.

Intr-adevar, potrivit unui studiu , potasiul prezent in alimente ajuta la prevenirea aparitiei bolilor cardiovasculare si in special evita suferinta de artere infundate, in general responsabile de atac de cord, arterioscleroza, hipertensiune arteriala si accidente vasculare cerebrale.

Astfel, consumul zilnic al unei banane si al unui avocado protejeaza impotriva acestui risc de boli cardiovasculare, avand in vedere cantitatea de potasiu pe care o ofera. In mod similar, intr-un alt studiu realizat de Universitatea Sun-Yat-Sen din China, referitor la fructe si eficacitatea acestora in prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, avocado si banana se numara printre cele cu o puternica actiune protectoare asupra sistemului cardiovascular. In plus, regleaza metabolismul lipidic, stabilizeaza tensiunea arteriala si ritmul cardiac, reduc stresul oxidativ si reduc inflamatia.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca, avand in vedere continutul lor de magneziu si nutrientii esentiali, consumul zilnic al unui avocado si al unei banane poate reduce oboseala, ameliorarea crampelor, imbunatatirea sistemului digestiv si pastrarea sanatatii mintale. Asa ca continua si adauga o banana si un avocado in dieta ta zilnica!

Autor