Ananasul inlocuieste 8 medicamente

Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Fructul modern provine dintr-o specie salbatica aproape necomestabila. Cei mai semnificativi nutrienti din ananas sunt cantitatile mari de vitamina C, mangan si bromelaina. Au fost facute mai multe cercetari asupra acestui fruct si iata cateva dintre beneficiile sale pentru sanatate.

1.Antiinflamator

Diferitele parti ale ananasului ajuta la combaterea diferitelor boli. Eficacitatea lor se poate datora bromelainei, o enzima extrasa din tulpinile plantei (si prezenta si in suc, dar in cantitati mici). Este vandut ca o enzima digestiva pentru a descompune proteinele si este utilizat in scopuri medicinale pentru o gama larga de boli, de la febra la arsuri. Principala virtute a ananasului este caracterul sau antiinflamator.

2.Efecte asupra artritei

Publicitate

Bromelaina continuta in ananas, atunci cand este combinata cu tripsina si rutina, poate fi de ajutor in reducerea inflamatiei si a durerilor de genunchi pentru persoanele cu osteoartrita, cu posibile efecte asupra poliartritei reumatoide, desi dovezile sunt limitate pentru aceasta din urma.

Citeste si articolul :   Mananca aceste 18 alimente cand observi ca vederea incepe sa scada

Exista o cantitate mica de bromelaina in fructe. Este mult mai abundent in tulpina care este necomestabila. Cu toate acestea, bromelaina este disponibila ca supliment.

Publicitate

3.Sanatatea oaselor

Manganul este unul dintre elementele de baza importante pentru cresterea si mentinerea oaselor sanatoase. De fapt, ajuta la prevenirea pierderii densitatii si a bolilor precum osteoporoza osoasa care poate duce la un risc mai mare de fracturi. 100 g de ananas contin 44% din aportul recomandat de mangan.

4.Beneficii pentru sanatatea rinichilor

Ananasul este un fruct sigur pentru persoanele cu boli renale cronice datorita continutului scazut de potasiu (180 mg per cana de fructe proaspete, tocate). Poate oferi o nutritie buna pentru oricine cu boli cronice.

5.Antiparazitar

Ananasul a fost folosit in Filipine din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala impotriva bolilor parazitare.

6.Ananasul favorizeaza digestia

Bromelaina este o enzima care a fost folosita de secole ca ajutor digestiv datorita capacitatii sale de a digera proteinele. Unii oameni nu produc suficiente enzime digestive in mod natural si beneficiaza de suplimente ale acestei enzime.

Citeste si articolul :   10 alimente sanatoase care combat stresul

7.Stimuleaza sistemul imunitar

Ananasul este foarte bogat in vitamina C. Vitamina C este binecunoscuta pentru stimularea sistemului imunitar, sustinerea actiunii antibacteriene si antivirale, aceasta vitamina, in forma naturala, se gaseste in ananas. 58% din doza zilnica recomandata poate fi obtinuta dintr-o portie de 100 g de ananas!

8.Tratati sinuzita

Unele studii au indicat ca bromelaina din  ananas poate ajuta la ameliorarea simptomelor sinuzitei si la accelerarea timpului de recuperare.

Publicitate

Autor