Premierul Ciuca a facut anuntul momentului. Ce se intampla cu pensiile si salariile

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca guvernul are bani pentru plata pensiilor si salariilor. Declaratia vine dupa ce fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a avertizat ca din 26 noiembrie nu vor mai fi fonduri pentru pensii si alocatii.

„Nimeni nu trebuie sa aiba vreo temere legata de faptul ca nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor si salariilor. Sunt asigurate de asenenea fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sanatatii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finantelor si ministrul Sanatatii”, a declarat Nicolae Ciuca.

Publicitate

Banii vor fi alocati printr-o rectificare bugetara. Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost taiati de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetara, cu promisiunea ca banii vor fi dati inapoi la a doua rectificare. Insa o noua rectificare nu a putut fi facuta cata vreme Romania nu a avut un guvern cu puteri depline, asa ca banii nu au ajuns inapoi la Ministerul Muncii.

Citeste si articolul :   Nicolae Ciuca, prima declaratie dupa ce a fost desemnat premier: "Cetatenii sa poata beneficia de tot ce poate un guvern"

„In acest moment, elementele privind rectificarea bugetara si deficitul bugetar urmeaza a fi dezbatute in sedinta de Guvern de maine si dupa ce vom avea aceste elemente tehnice, putem sa comunicam ce s-a intamplat si unde suntem cu resursele financiare”, a mai spus premierul Romaniei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.