Cafeaua este excelenta pentru sanatatea ta: 5 motive dovedite stiintific pentru a bea cafea

Pentru unii, este aproape imposibil sa deschida ochii si sa inceapa ziua fara prima ceasca de cafea. Dincolo de continutul sau de cofeina, multi dintre noi iubim cafeaua pentru gustul ei amar, plin, proaspat prajit. O bautura esentiala pentru micul dejun, aduce o senzatie de confort dimineata si ofera o doza semnificativa de energie. Cu toate acestea, mult mai mult decat un simplu imbold, cafeaua, comsumata  in cantitati rezonabile, este plina de beneficii pentru sanatate.

1) Cafeaua va ajuta sa va imbunatatiti abilitatile cognitive

Iti place sa-ti incepi ziua cu o ceasca de cafea? Desi este mai bine sa nu bei cafea prea devreme dimineata, cea mai buna ora fiind intre 9:30 si 11:30, acea ceasca de cafea care iti insoteste diminetile la serviciu ar putea fi deosebit de benefica pentru productivitatea ta. De fapt, un studiu a constatat ca cofeina in combinatie cu glucoza iti imbunatateste abilitatile de invatare, ajuta creierul sa se concentreze mai bine si iti imbunatateste memoria. Pentru a evita zaharul, adauga putina miere si scortisoara in ceasca.

Citeste si articolul :   Alimente esentiale pentru a ajuta la scaderea zaharului din sange

2) Cafeaua ajuta la prevenirea bolilor de inima

Boala cardiovasculara este a doua cauza de deces . Deci, daca esti ingrijorat de sanatatea inimii tale, ar trebui sa stii ca cercetatorii au descoperit ca consumul a pana la 3 cani de cafea pe zi poate reduce riscul de aparitie a aritmiilor cardiace. Intr-adevar, intr-un studiu publicat in Colegiul American de Cardiologie, pe 230.000 de participanti, riscul de fibrilatie atriala a fost semnificativ mai scazut la persoanele care beau cafea in mod regulat decat la cei care nu au consumat.

3) Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit

Iubitorii de cafea stiu ca o ceasca de cafea actioneaza ca un stimulent si ajuta la furnizarea energiei necesare pentru a face fata zilelor aglomerate. Dar stiati ca cafeaua va poate imbunatati si starea de spirit? Stres, responsabilitati, incarcare din ce in ce mai mare, nu stii unde sa cauti, corpul tau sufera si starea ta de spirit de asemenea. Datorita antioxidantilor pe care ii contine, cafeaua ajuta la reducerea riscului de depresie. Un motiv bun pentru a-l include in rutina ta de dimineata.

4) Cafeaua te face mai dragut

Fara indoiala, oamenii cu dispozitie buna vor fi mai prietenosi cu ceilalti. In acest sens, o echipa de cercetare a descoperit ca oamenii care au baut cafea fierbinte au fost mai extrogatori si mai simpatici cu strainii decat cei care nu au baut. Cafeaua incalzeste asadar corpul dar si inima!

Citeste si articolul :   Horoscop de weekend, prezentat de Neti Sandu. Cine are parte de clipe frumoase, cine trage ponoasele

5) Cafeaua ajuta la protejarea ficatului

O analiza a noua studii efectuate pe peste 430.000 de participanti a constatat ca cafeaua ar putea proteja ficatul, in special de riscul de ciroza. Totusi, potrivit cercetatorilor, consumul a doua cani de cafea pe zi ar reduce acest risc cu aproape 44%. Va reamintim ca alcoolul este principalul inamic al ficatului. Asadar, retineti ca consumul de cafea nu este suficient pentru a contracara efectele consumului excesiv de alcool.

Autor