9 lucruri minunate care se intampla cand bei cafea

Datorita gustului si calitatilor stimulante, cafeaua este cea mai consumata bautura fierbinte din lume. Cafeaua creste starea de spirit si da energie pentru a te trezi si a incepe o zi buna. Deci, care sunt multiplele sale beneficii nebanuite pe care corpul le primeste si de ce ar trebui sa bei aceasta bautura neagra care iti doreste atat de mult bine?

Cele 9 lucruri bune care se intampla cand bei cafea:

Asa cum este citat intr-un articol publicat de Le Figaro : „Consumul de cafea ar reduce riscul mortii timpurii si ar preveni anumite boli. »Acest lucru ne permite sa stim mai precis care sunt beneficiile acestei bauturi.

1. Cafeaua stimuleaza creierul:

Cafeaua stimuleaza atentia si imbunatateste concentrarea. Un studiu realizat de Universitatea din Barcelona a aratat ca creierul functioneaza mai eficient atunci cand cofeina si glucoza sunt consumate impreuna.

Publicitate

2. Reduce depresia si raspandeste ganduri pozitive:

Band cafeaua dimineata, va reduceti riscul de depresie, aveti ganduri pozitive si ideile negative dispar. Intr-adevar, datorita antioxidantilor sai numiti polifenoli, cafeaua tine depresia departe, reduce bolile cronice si imbatranirea prematura, asa cum s-a afirmat intr-un studiu al Academiei Americane de Neurologie.

Citeste si articolul :   Cele 11 beneficii ale morcovilor

3. Cafeaua reduce riscul de diabet:

Diabetul de tip 2, care este destul de raspandit, rezulta din nivelurile ridicate de zahar din sange si este cauzat de rezistenta sau incapacitatea de a produce insulina. “Oamenii care beau cafea naindulcita au un risc cu 50% mai mic de diabet de tip 2. Si fiecare ceasca suplimentara de cafea duce la o scadere a riscului de aproape 7%”, conform Journal of Agricultural & Food Chemistry .

4. Protejeaza impotriva bolii Alzheimer:

Boala Alzheimer afecteaza, in general, persoanele cu varsta de 65 de ani si peste. Potrivit unui studiu realizat pe aproape 1.500 de persoane cu varste cuprinse intre 65 si 84 de ani, o ceasca de cafea pe zi tine departe boala Alzheimer. Asa cum este citat in Journal of Alzheimer’s Disease: Consumul moderat si regulat de cafea poate avea, de asemenea, efecte neuroprotectoare impotriva afectarii cognitive usoare, care ramane un vestitor al bolii Alzheimer si al dementei.

Citeste si articolul :   Nu arunca zatul de cafea pentru ca poate fi folosit la treburile casnice

5. Protejeaza impotriva bolii Parkinson:

Se spune ca aceasta licoare ajuta la protejarea oamenilor de boala Parkinson. Unii cercetatori ai Universitatii Linköping din Suedia au descoperit o variatie genetica care protejeaza impotriva bolii Parkinson .

6. Promoveaza legaturi prietenoase:

Bautul cafelei cu prietenii sau cu cei din jur este un moment de placere si convivialitate pe care il apreciem foarte mult.

7. Protejeaza ficatul:

Potrivit cercetatorilor, consumul a 2 cesti de cafea ajuta la protejarea impotriva fibrozei hepatice, potrivit cercetarilor efectuate, desi urmeaza sa fie luate in considerare studii suplimentare pentru a determina o relatie directa de cauza si efect intre consumul de cafea si protectia ficatului.

Prudenta :

Consumul excesiv de cafea poate provoca dificultati de respiratie, insomnie, senzatie de stres constant si anxietate, palpitatii.

Cafeaua nu este recomandata persoanelor cu aritmii sau alte probleme cardiace.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.