Medicul Valeriu Gheorghita avertizeaza: “Suntem in valul patru al pandemiei”

Valeriu Gheorghita, Presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, a declarat ca Romania se afla in valul patru al pandemiei, iar varianta Delta a virusului este pe cale sa devina dominanta in tara noastra.

„Este clar ca suntem in momentul de fata pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem in valul patru, inregistram un numar din ce in ce mai mare de cazuri noi si ca urmare a faptului ca varianta Delta este pe cale sa devina dominanta in Romania”, a spus Valeriu Gheorghita, potrivit Agerpres.

Medicul a precizat ca un motiv important pentru cresterea numarului de cazuri in aceasta perioada este mobilitatea crescuta, interactiunea crescuta intre persoane, coroborat cu nerespectarea masurilor de preventie si din acest motiv nu se asteapta ca in perioada urmatoare situatia sa se stabilizeze.

Publicitate

„La nivelul medicilor de familie, in momentul de fata sunt 2.730 de cabinete care inregistreaza activitati de vaccinare si au fost vaccinate pana pe data de 22 august peste 346.000 de persoane, majoritatea – 55%, fiind in mediul rural. La nivelul unitatilor sanitare sunt 149 de spitale publice care au activitati de vaccinare pentru pacientii cronici, pentru pacientii internati si au fost vaccinati, incepand cu a doua jumatate a lunii mai, peste 7.177 de pacienti cronici. Cred ca este o oportunitate cand ajungem la spital sa solicitam, in cazul in care nu am fost vaccinati, sa beneficiem de vaccinare”, a mai spus medicul militar.

Acesta a mentionat ca sunt 26 de unitati sanitare private care inregistreaza si care au activitati de vaccinare pentru pacientii internati, fiind imunizate 1.521 de persoane pana la acest moment.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.