Medicul militar Valeriu Gheorghita: Incepand de astazi, putem reincepe, cu totii sa speram!

Medicul militar Valeriu Gheorghita, seful Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, a postat un mesaj pe retelele de socializare. Acesta o felicita pe asistenta de la Matei Bals care a fost prima persoana din Romania vaccinata impotriva coronavirusului.

”O frumoasa coincidenta ca prima vaccinare in Romania sa aiba loc in ziua de nastere a parintelui microbiologiei, Prof Dr Louis Pasteur. Ziua de azi reprezinta un tribut adus stiintei, progresului stiintific si tuturor oamenilor de stiinta care, prin munca lor, au salvat vieti.

Gandurile mele merg astazi spre personalul medical care de atatea luni se lupta cu aceasta pandemie, spre fiecare persoana care a trecut prin aceasta boala, spre familiile celor care, din nefericire, au pierdut lupta!

Incepand de astazi, putem reincepe, cu totii sa speram!

Felicitari primei persoane vaccinate, domnisoara asistenta Mihaela Anghel de la INBI “Prof dr Matei Bals”. Este cea care a fost de garda in ziua in care a fost internat primul pacient diagnosticat cu COVID 19 din Romania!”, a spus Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Dr. Carmen Dorobat: "Profilul pacientului cu COVID-19 s-a schimbat. Sunt două ipoteze"

Mihaela Anghel, prima persoana vaccinata impotriva COVID-19 in Romania

”Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin, pot sa spun, pe care l-am facut pana acum.” – a mai spus Mihaela Anghel.

Campanie de informare despre necesitatea vaccinarii impotriva COVID-19 “a inceput deja”.

″Stim de platforma nationala de informare vaccinare-covid.gov.ro. Exista de asemenea o pagina de socializare, o pagina de Facebook, oficiala, exista un canal YouToube, au fost distribuite in tara peste un milion de afise si pliante pentru a fi la indemana tuturor, pentru a fi expuse in locurile frecvent vizitate de fiecare om in parte, asa incat sa ajungem cu mesajul nostru la fiecare cetatean, chiar acolo unde informatiile ajung mai greu”, a mentionat seful Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea.

Autor