Medicul Valeriu Gheorghita a spus cine va fi prima persoana vaccinata anti COVID

Medicul militar Valeriu Gheorghita, seful Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea, a spus ca in cadrul strategiei de vaccinare exista trei etape si a aratat ca prima persoana vaccinata va fi din randul personalului medical.

“Avem o strategie de vaccinare in care sunt prevazute cele trei etape. Prima etapa este cea adresata personalului medical si personalului din sistemul social. In etapa a doua este vaccinata populatia la risc si persoanele care definesc activitati esentiale si in etapa a treia vorbim de vaccinarea populatiei generale. Din acest punct de vedere, astazi, in prima zi de Craciun se concretizeaza speranta noastra ca vom avea, in sfarsit, o modalitate sigura, eficienta si rapida de a pune capat acestei pandemii, care ne-a schimbat viata poate unora pentru totdeauna”, a declarat medicul militar.

Dr. Gheorghita a spus ca prima persoana vaccinata va fi din randul personalului medical.

“Este aceasta persoana stabilita. O s-o aflati la momentul in care va fi vaccinata”, a explicat dr. Valeriu Gheorghita.

“Ma bucur sa constat ca exista atat interes pe tema vaccinarii COVID-19, ma bucur ca exista dezbatere publica legata de acest subiect. Toate aceste lucruri ne obliga si ne motiveaza sa asiguram o demarare a campaniei de vaccinare in conditii cat se poate de sigure impreuna cu grupul de experti pe care il coordonez. Toate aceste activitati sunt perfect sincronizate si in acord cu ceea ce se intampla in restul tarilor membre al Uniunii Europene. Este un efort logistic fara precedent pe care l-am organizat. Suntem pregatiti sa demaram campania de vaccinare impotriva COVID-19 in conditii de siguranta, intr-un mediu favorabil, intr-un mediu de normalitate, pentru ca fiecare cetatean, in final, sa aiba acces la vaccinare in momentul in care isi va dori acest lucru”, a mai spus Gheorghita.

Campanie de informare despre necesitatea vaccinarii impotriva COVID-19 “a inceput deja”.

″Stim de platforma nationala de informare vaccinare-covid.gov.ro. Exista de asemenea o pagina de socializare, o pagina de Facebook, oficiala, exista un canal YouToube, au fost distribuite in tara peste un milion de afise si pliante pentru a fi la indemana tuturor, pentru a fi expuse in locurile frecvent vizitate de fiecare om in parte, asa incat sa ajungem cu mesajul nostru la fiecare cetatean, chiar acolo unde informatiile ajung mai greu”, a mentionat seful Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea.

Ramane necesitatea respectarii normelor sanitare.

″Inca ne aflam in pandemie, inca sunt mii de persoane confirmate in fiecare zi, avem, din pacate, un numar mare de pacienti in sectiile de terapie intensiva, iar din acest punct de vedere este extrem de important sa continuam respectarea masurilor de preventie tocmai pentru noi, pentru cei dragi noua, pentru binele comunitatii si pentru a asigura protectia fiecarui cetatean”, a mai transmis dr. Valeriu Gheorghita.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.