Nu mai aruncati zatul de cafea! Iata sapte motive mai putin stiute si benefice

Aproximativ 10 milioane de tone de cafea sunt consumate anual in lume. Desi este o bautura preferata de miliarde de oameni, putini oameni stiu despre beneficiile sedimentului sau.

La fel ca si  cojile de oua pe care le aruncam cu usurinta, dar nu ar trebui pentru ca sunt sanatoase.  Iata cateva exemple despre modul in care isi va gasi utilizarea.

Respiratie urat mirositoare

Nu exista doua pareri la fel  despre beneficiile spalarii dintilor in mod regulat. Cafeaua nu  vindeca, dar improspateaza  respiratia si neutralizeaza rapid chiar si cele mai persistente mirosuri  de ceapa si usturoi din ea.

Sedimentele sale functioneaza pe acelasi principiu – cu ajutorul sau putem alunga  mirosul neplacut al unor alimente din frigider. Punem o cantitate mica intr-un recipient adecvat si uitam de un eveniment neplacut.

Publicitate

Cearcane

Nu doar dieta noastra si pungile de ceai ne ajuta impotriva semnelor vizibile de oboseala. Se pare ca zaturile de cafea sunt folosite cu succes in lupta impotriva cearcanelor de sub ochi.

Citeste si articolul :   La ce ajuta biotina (vitamina H)

Se amesteca cu putina apa si ulei de masline si se aplica in zonele cu probleme. Inmuiem timp de 15 minute si clatim. Nu este nevoie de multa cofeina pentru a imbunatati circulatia si a ne reimprospata.

Insecte

Atat in randul oamenilor, cat si in randul insectelor, exista specii care nu tolereaza aroma specifica a cafelei. Tantarii, furnicile si puricii nu sunt fanii mirosului de cafea  si, daca punem putin zat  la locul potrivit, ii vom alunga rapid.

Publicitate

Marinata pentru carne

Datorita aciditatii, zaturile de cafea sunt potrivite si pentru marinate – imbunatateste gustul carnii, subliniind aroma sa naturala.

Curatati vasele si tigaile murdare

Ai ars din greseala ceva in tigaie? Nicio problema, chiar si mâncarea arsa in oale si tigai poate fi indepartata cu zat de cafea: pur si simplu puneti zatul in tigaie si curatati-o cu un burete de curatat.

Par

Daca esti bruneta, poti folosi zatul de cafea si pentru reimprospatarea culorii parului. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti clatesti parul cu cafea si zat.

Citeste si articolul :   Trucul florarilor de a pastra lalelele mai mult, adauga acest ingredient in vaza

Scurgerea din chiuveta infundata

In cele din urma, zaturile de cafea fac minuni si la curatarea scurgerii din chiuveta. Doar puneti nișse zaturi de cafea in scurgere, apoi turnati apa clocotita cu detergent. Acest truc poate fi folosit si la toaleta. Cu toate acestea, nu il utilizați prea des pentru a evita deteriorarea chiuvetei.

In gradina

Se poate utiliza atat cafeaua lichida, cat si zatul ei ca ingrasamant pentru gradina. In forma lichida, se amesteca 2 cani de cafea la 15 l de apa. Se uda paturile unde vor fi plantate rasadurile. Zatul se presara in jurul plantei. Puteti pulveriza amestecul lichid direct pe plante, pe frunze si pe tulpini.

Compostul este un ingrasamnat bun care poate fi facut din cafea avand urmatoarea compozitie: 1/3 de frunze uscate, 1/3 de iarba proaspata si 1/3 de cafea. Toate componentele sunt bine amestecate.

Autor