5 beneficii ale ciocolatei negre pentru sanatate

Ciocolata neagra, in special cu un continut ridicat de cacao, nu numai ca are un gust bun, dar si sanatos. Acest tip de ciocolata are multe proprietati importante pentru corpul nostru, care pot intari sistemul cardiovascular, imunitar si nervos.

Iata cateva dintre beneficiile ciocolatei negre pentru sanatate.

Chiar daca va place foarte mult ciocolata neagra, nu ar trebui sa exagerati cu ea. Datorita continutului sau ridicat de teobromina, poate provoca agitatie, ameteli si greata usoara.

Ciocolata neagra imbunatateste sanatatea creierului si a sistemului nervos

Flavonoidele din ciocolata neagra contribuie la cresterea fluxului de oxigen catre creier, ceea ce imbunatateste functia creierului si protejeaza, de asemenea, impotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer si Parkinson. In plus, un studiu din 2018 a aratat ca flavonoidele pot traversa bariera hematoencefalica si pot influenta pozitiv activitatea electrica din creier, imbunatatind memoria si atentia.

Publicitate

Reduce riscul de accident vascular cerebral

Ciocolata neagra normalizeaza tensiunea arteriala si relaxeaza vasele de sange, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral. Prin urmare, daca aveti probleme cu tensiunea arteriala, mancati mai multa ciocolata neagra cu un continut ridicat de cacao (70% sau mai mult).

Citeste si articolul :   Cum se consuma corect sfecla rosie, pentru efecte puternice

Previne  formarea cheagurile de sange

Un studiu realizat de oamenii de stiinta  a aratat ca persoanele care consuma moderat ciocolata neagra sunt mai putin supusi riscului de a forma cheaguri de sange fata de cei care nu consuma ciocolata neagra . Oamenii de stiinta cred ca aceasta proprietate a ciocolatei previne formarea cheagurilor de sange si protejeaza sistemul cardiovascular.

Reduce inflamatia

Ciocolata neagra ajuta la reducerea naturala a inflamatiei din organism. Reducerea inflamatiei previne aparitia multor boli cronice prin protejarea creierului, a inimii, a plamanilor si a ficatului.

Reduce stresul oxidativ

Flavonoidele si polifenolii gasiti in ciocolata sunt antioxidanti puternici care lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca stres oxidativ. Poate deteriora celulele si este adesea cauza bolilor grave: ateroscleroza, hipertensiune arteriala, diabet, boala Alzheimer, infertilitate etc.

Publicitate

Publicitate

Autor