Reactii inversunate dupa o postare a ministerului Sanatatii in care Catedrala Mitropolitana din Timisoara apare fara cruci

Arhiepiscopia Timisoarei, parlamentari liberali de Timis, dar si prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu sunt revoltati,  vizavi de o postare promovata de Ministerul Sanatatii pe pagina sa oficiala de Facebook, pentru vaccinarea impotriva noului coronavirus, in care apare Catedrala Mitropolitana din Timisoara fara cruci. Ulterior, ministerul a editat poza.

Arhiepiscopia Timisoarei a cerut Ministerului Sanatatii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completa si corecta a Catedralei Mitropolitane din Timisoara, tinand cont si de faptul ca lacasul de cult timisorean apare in postarea ministerului si fara acordul Centrului eparhial.

Totodata, deputatul liberal de Timis Marilen Pirtea afirma, intr-o postare pe Facebook, ca este regretabil ca imaginea Catedralei Timisoarei apare din nou stilizata grafic, reprezentata ca „arta moderna”, fara cruci.

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a scris si el un mesaj pe Facebook in care il acuza pe ministrul Sanatatii ca „murdareste totul, batandu-si joc de credinta timisorenilor”.

Publicitate

“Pentru a incetini raspandirea virusului in cele mai afectate locuri, incepand de astazi, mai multi romani se pot programa pentru vaccinare.

Se pot programa persoane din localitatile si municipiile cu rata de incidenta cumulata de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Acestia se pot programa pe platforma (http://bit.ly/ProgramareVaccinare), prin apartinatori sau prin directiile de asistenta sociala de la nivelul primariilor, prin medicul de familie sau curant, prin call center sau la numarul unic 021.414.44.25.

In municipiile si localitatile cele mai afectate de imbolnavirea cu noul coronavirus se vor deschide si alte 38 de fluxuri noi de vaccinare pentru vaccinul AstraZeneca pe langa cele 21 deja existente.

Astfel, 3.540 de persoane se pot programa in aceste cabinete, pentru o perioada de 10 zile (15.03.-24.03), urmand sa se vaccineze incepand cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de asteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform strategiei nationale de vaccinare.

Om cu om #OprimPandemia”, scrie in postarea ministerului.

Ulterior mesajelor publice, ministerul Sanatatii a editat imaginea.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.