Protest in Timisoara fata de carantinarea orasului. Oamenii au dat foc mastilor!

Zeci de persoane sau adunat la Timisoara si protesteaza fata de masurile de carantinare a orasului. Un protest are loc si in Bucuresti in Parcul Izvor, unde oamenii manifesta impotriva vaccinarii.

Oamenii adunati in Piata Victoriei din Timisoara s-au strans pentru a protesta fata de carantina si scandeaza „Azi in Timisoara, maine-n toata tara”, „Libertate” si „Fara carantina”.

Mai multi protestatri au inconjurat de cateva ori Parcul Operei, apoi au pornit catre Primarie, declarand ca merg „dupa Fritz”. Protestatarii au dat foc mastilor de protectie, in Piata Victoriei, potrivit presei locale

Publicitate

Potrivit autoritatilor, Timisoara, dar si Mosnita Noua, Ghiroda, Giroc si Dumbravita intra in carantina incepand de luni, din cauza numarului mare de cazuri COVID-19. Conform deciziei luate in CJSUT, incepand cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, in perimetrul vizat, este strict interzisa intrarea/iesirea in/din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere.

Timisoara va intra de luni in carantina, dupa ce acolo rata de infectare a depasit 7 la mia de locuitori.

„Aici este vorba in primul rand de incidenta, dar nu numai, se iau in considerare mai multi factori, inclusiv impactul pe sistemul sanitar, dar si alte aspecte, intr-un punctaj facut de INSP. La Timisoara trebuia sa se ia masura carantinei, pentru ca s-a ajuns la o rata de incidenta de aproape 7,5 si e o crestere continua de la o zi la alta. Aici, daca nu le ia masura acum, se va lua mai tarziu, dar va dura mai mult carantina, pentru ca e mai greu sa cobori de la 12 la mie la sub media nationala sau macar sub 3 la mie. Cu cat suntem la o incidenta mai ridicata, cu atat va fi mai greu”, a spus Raed Arafat.

Citeste si articolul :   ”Zero taxe pe salariul minim”. De cand se va aplica masura

In doua saptamani Tmisoara isi poate cobori rata de 7,49 la sub 3?

„Nu stiu. Numai ca dupa cum am vazut – si noi mergem pe 14 zile si pe prelungiri de cate 7 zile – pana acum toate localitatile pe care le-am carantinat au necesitat o prelungire macar de 7 zile. Sa vedem, urmarim situatia. E un efort de echipa, e munca de la omul simplu la autoritati, un efort comun, inclusiv impreuna cu autoritatile medicale”, a mai declarat Arafat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.