5 lucruri obisnuite care sunt daunatoare sanatatii

Nu numai fumatul, alcoolul, stresul  sunt in detrimentul sanatatii noastre. Exista mai multe lucruri mai putin evidente, dar nu mai putin nocive pentru organism, cu care ne-am obisnuit deja si nu observam cum ne strica viata.

Zgomot

In orasele mari, ne confruntam in permanenta cu zgomotul: masini, avioane, vecini care se striga reciproc etc. Astfel de sunete nu numai ca provoaca disconfort, dar afecteaza si in mod negativ sistemul nervos, provocand anxietate si anxietate constanta. In plus, expunerea frecventa la sunete prea puternice afecteaza auzul.

Mail si retele sociale

Verificarea constanta a e-mailurilor, stirilor si fluxului pe retelele sociale, precum si a zgomotului, poate duce la nevroze. Incercati sa faceti o pauza de la gadgeturi si sa reduceti fluxul de informatii cel putin cateva ore pe zi, daca este posibil, refuzati acest lucru pentru tot weekendul.

Lipsa de somn

Lipsa cronica de somn poate provoca multe boli grave: diabet, atac de cord, accident vascular cerebral, boli coronariene, depresie etc. Nu neglijati somnul lung si de calitate, corpul dumneavoastra va va multumi pentru acest lucru.

Suprasolicitare

Uneori, mai mult nu este mai bine. Trebuie sa mergi la sport cu masura si fara fanatism, pentru a nu-ti aduce propriul corp la starea de moleseala .

Citeste si articolul :   De ce periutele de dinti au perii de culori diferite? Un motiv necunoscut, dar foarte important

Dietele

Dietele cu restrictii stricte sau post prelungit nu se pot termina bine. Este minunat sa te straduiesti pentru o stare fizica mai buna si o alimentatie sanatoasa. Dar nu este nevoie sa transformam efortul intr-o obsesie. Persoanele care urmeaza adesea diete sunt predispuse la nevroze, depresie, oboseala cronica si tulburari alimentare severe, cum ar fi anorexia si bulimia. Pastrati-va dieta fara extreme si nu va ganditi  prea mult in legatura cu mancarea unui tort sau a unei felii de pizza.

Autor