Lidia Fecioru ne spune ce trebuie sa bem inainte de culcare pentru un somn bun si odihnitor

Somnul este o parte importanta in viata fiecaruia dintre noi. Daca incercati ore in sir sa adormiti si nu reusiti ori va treziti in mijlocul noptii si nu mai puteti adormi, inseamna ca suferiti de insomnie.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru vine cu un remediu pentru odihna si un somn cat mai linistit.  Astfel, potrivit Lidiei Fecioru, acest leac ne ajuta si in problemele digestive.

„Se ia tinctura de propolis si se pun douazeci de picaturi in jumatate de pahar de lapte. Se bea seara, inainte de culcare. Este pentru a ne pune la punct pancreasul si tot ce inseamna tractul digestiv.

De asemenea, e foarte bun pentru somn, pentru odihna. Daca suportam mai greu laptele, il putem pune in orice ceai”, a mentionat Lidia Fecioru.

Publicitate

Unde duce lipsa somnului

Publicitate

Somnul insuficient incetineste metabolismul si creste nivelul hormonului cortizol, ceea ce determina un apetit crescut pentru carbohidrati rafinati corelat cu scaderea capacitatii organismului de a arde caloriile. Totodata, corpul produce prea multa grelina (hormonul asociat cu senzatia de foame) si prea putina leptina (hormonul asociat cu senzatia de satietate), rezultand riscul crescut de obezitate.

Citeste si articolul :   Bauturi care ne ajuta sa dormim mai bine

Slabirea sistemului imunitar

Daca nu vei dormi suficient, sistemul tau imunitar va fi in mod cert afectat. Fara un somn adecvat, organismul tau nu va avea suficient timp la dispozitie pentru a-si mentine sistemul imunitar in stare buna (in timp organismul tau nu va mai indeplini functii precum: repararea celulelor deteriorate, sau protectia impotriva virusilor) sau va declansa raspunsuri autoimune nejustificate (alergii).

Creste riscul de boli cardiovasculare

Somnul ajuta vasele de sange ale inimii sa se vindece si sa se reconstruiasca, la fel cum afecteaza si procesele care mentin stabila tensiunea arteriala si nivelul glucozei din sange, iar pe langa acestea, somnul influenteaza si controlul inflamatiei. Daca nu dormi suficient, iti creste astfel riscul de boli cardiovasculare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.