Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor acasa. Sunt delicate si au nevoie de multa atentie!

Orhideele au mare succes daca sunt tinute in casele noastre. Cu acetse sfaturi puteti avea grija bine de orhideele dvs., oferindu-le ingrijirea potrivita.

Orhideele au originea in sud-estul Asiei, dar au succes in multe parti ale lumii datorita elegantei si culorilor stralucitoare. Aceste plante simbolizeaza fertilitatea, eleganta si dragostea.

In Brazilia, acestea sunt foarte populare, desi nu se afla in climatul lor ideal. Pentru ca ele sa creasca sanatos si sa iasa in evidenta in casa noastra, trebuie sa invatam modul corect cu care sa le ingrijim.

Vezi lista de mai jos cu sfaturi:

Publicitate

1. Expunerea la soare
Orhideele au nevoie de un contact constant cu lumina soarelui pentru a fi intotdeauna frumoase si sanatoase. Asadar, asigurati-va ca le asezati intr-un loc luminos din casa, dar aveti grija sa nu le expuneti direct la soare, deoarece acest lucru va ajunge sa le faca rau.

2. Plantarea si taierea
Plantati-va orhideea intr-un ghiveci care ofera un bun suport de drenaj. Optati pentru o forma cu gauri in partea de jos, pentru a permite scurgerea completa a excesului de apa.

Citeste si articolul :   Gandirea negativa poate creste riscul dementei la batranete

Taierea este, de asemenea, o parte importanta pentru orhidee. Asteptati trei zile dupa caderea florilor pentru a taia ramura. Taiati deasupra celui de-al doilea nod. Astfel, planta isi va reinnoi florile.

Publicitate

3. Ingrijirea solului
Orhideele sunt plante speciale, asta inseamna ca nu pot fi plantate in sol comun, aceasta este o greseala pe care o fac multi oameni si care poate ajunge sa coste sanatatea plantei. Puteti gasi pamant specific pentru orhidee in magazine specializate sau chiar puteti sa cautati pe internet modalitati de a face solul mai placut pentru aceasta planta.

4. Modul corect de a va uda planta
Stim ca udarea este o parte fundamentala a vietii unei plante, iar orhideea nu este diferita. Aceste plante au in mod natural radacini direct in apa, ceea ce inseamna ca nu trebuie udate in fiecare zi.

Udarea depinde foarte mult de clima mediului in care traiti si pentru a va asigura ca este timpul sa va udati planta, verificati starea solului. Daca, atunci cand asezati degetul pe stratul superior, simtiti ca este uscat, este timpul sa udati planta. Cel mai bun moment pentru aceasta este dimineata.

Citeste si articolul :   Cum scapi de mirosul de tigara din casa: Simplu si eficient

Puteti pune o farfurioara cu apa sub ghiveci ca planta sa iti ia cata apa are nevoie.

Orhideele pot trai ani intregi si chiar zeci de ani, daca sunt tratate asa cum trebuie. Ingrijiti-o cum trebuie pentru ca planta dvs. sa va insoteasca mult timp!

Daca ti-au placut sfaturile, impartaseste articolul cu prietenii care sunt pasionati de plante!

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.