7 modificari care apar in corpul nostru iarna

Temperaturile mai scazute din timpul iernii ne fac mai vulnerabili la virusuri  si bacterii. Dar exista si alte modificari fiziologice care apar in corpul nostru din cauza temperaturilor reci.

Buze uscate

Buzele noastre sunt uscate in mod constant de la  frig, asa ca le umezim  mai des pentru a le hidrata. Cu toate acestea, datorita acestui obicei pot fi deteriorate. Saliva se evapora foarte repede si buzele raman si mai uscate decat inainte. Acesta este motivul pentru care este deosebit de important sa folositi balsam de buze iarna.

Apar dureri de dinti

Daca dintii tai sunt mai sensibili, este posibil sa simti durere  cand este frig afara. Aerul rece ajunge la gingii, provocand durere. Medicii stomatologi recomanda sa purtati o esarfa iarna si sa respirati mai degraba pe nas decat pe gura.

Nivelurile de zahar din sange pot creste

Vremea rece declanseaza producerea de hormoni de stres in organism, rezultand niveluri ridicate de zahar din sange. In plus, pe vreme rece, avem mai putina motivatie pentru  a face miscare, ceea ce este important si pentru nivelurile normale de zahar din sange. Acesta este motivul pentru care nu este o idee buna sa nu faceti miscare in cea mai rece perioada a anului.

Publicitate

Poti pierde in greutate

Desi majoritatea oamenilor se ingrasa iarna, este de fapt mai usor pentru organism sa arda calorii in aceasta perioada a anului. Cand corpul nostru incearca sa se adapteze la frig, consuma mai multa energie.

De asemenea, viziunea se deterioreaza

Iarna, ochii nostri prezinta un risc mai mare. Cu toate acestea, purtam rar ochelari de soare in acest sezon pentru a ne proteja de razele UV, medicii recomandand chiar utilizarea lacrimilor artificiale atunci cand iesim iarna afara.

Corpul se deshidrateaza mai usor

Iarna, cand este mult mai rece , bem mult mai putina apa. Dar faptul ca nu prea simtim sete nu inseamna ca organismul primeste suficienta apa. Prin urmare, in timpul iernii, trebuie sa beti suficienta apa, indiferent  ca nu transpiram atat de mult sau nu simtim sete puternica.

Publicitate

Autor