Stiri din Israel: Prima doza a vaccinului Pfizer impotriva COVID reduce infectiile cu 50% dupa 14 zile

Datele initiale din campania de vaccinare a Israelului arata ca vaccinul cu serul Pfizer a redus infectiile cu aproximativ 50% la 14 zile dupa administrarea primei doze din cele doua vaccinuri, a declarat marti un oficial de rang inalt al Ministerului Sanatatii, potrivit Times of Israel

Sharon Alroy-Preis, sefa departamentului de sanatate publica al Ministerului Sanatatii, a declarat pentru Channel 12 News ca datele au fost preliminare si se bazeaza pe rezultatele testelor coronavirus atat pentru cei care au primit vaccinul, cat si pentru cei care nu au primit.

Publicitate

Channel 13 News a declarat ca, potrivit cifrelor publicate de Clalit, sansa ca o persoana sa fie infectata cu coronavirus a scazut cu 33% la 14 zile dupa ce a fost vaccinata. Cifrele separate inregistrate de furnizorul Maccabi si difuzate de Channel 12 au aratat ca vaccinul a cauzat o scadere de 60% a sanselor de infectie la 14 zile dupa ce a fost administrata prima doza.

Cu studiile de faza 3 ale lui Pfizer, care verifica doar aproximativ 40.000 de persoane si avand in vedere campania de vaccinare lidera in Israel, datele ar putea fi unele dintre cele mai bune de pana acum despre eficacitatea vaccinului.

Se asteapta ca vaccinul sa atinga potentialul complet de protectie doar la o saptamana dupa administrarea celei de-a doua doze de vaccin, care a inceput in Israel saptamana aceasta. A doua doza este de asteptat sa aduca nivelurile de imunitate la aproximativ 95% dupa aproximativ o saptamana.

Sharon Alroy-Preis, sefa departamentului de sanatate publica din Ministerul Sanatatii, a subliniat ca datele nu au fost suficiente pentru a concluziona daca vaccinul previne cu totul transmiterea virusului.

Anterior, Alroy-Preis a spus ca aproape o cincime din cei peste 1.000 de pacienti care se confrunta cu o forma grava de COVID-19 au primit anterior prima doza de vaccin Pfizer.

„Saptesprezece la suta din noile cazuri grave de astazi, sau 180 de cazuri, au aparut chiar dupa prima doza administrata”, a spus ea reporterilor.

Alroy-Preis si-a exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la ratele de infectie ridicate in intreaga tara, care au urcat la aproape 10.000 de cazuri noi zilnice.

„Nu am avut niciodata o asemenea cifra”, a spus ea, adaugand ca tulpina britanica mai infectioasa a virusului, despre care se crede ca s-a raspandit in toata tara, a jucat cu siguranta un rol important in cresterea accentuata a cazurilor grave.

Citeste si articolul :   Un nou focar de COVID- 19. 93 de persoane confirmate pozitiv. Activitatea firmei a fost suspendata pentru 7 zile

Ea a spus ca Israelul va trebui probabil sa isi extinda restrictiile la nivel national, dar a adaugat ca au existat unele semne ca cresterea ratei de infectii a inceput sa incetineasca.

Alroy-Preis a spus ca 73% dintre israelieni care au peste 60 de ani sau care au alti factori de risc crescut au fost deja vaccinati cu cel putin prima doza, dar a mentionat ca inocularile au fost mai lente in comunitatile arabe si ultraortodoxe.

Ultimul numar dat de oficiali pentru totalul vaccinarilor a fost de 1.910.330 – aproximativ 20% din populatie – desi marti prim-ministrul Benjamin Netanyahu a organizat un eveniment ceremonial in care a sarbatorit  2.000.000 de persoane vaccinate.

Actualul lockdown – care va expira pe 21 ianuarie – va fi cel mai probabil prelungit.

Ministerul Sanatatii spera sa vaccineze 5,2 milioane de cetateni impotriva coronavirusului pana la sfarsitul lunii martie.

Oficialii din domeniul sanatatii au declarat luni ca, pe baza recentului acord incheiat cu compania farmaceutica Pfizer, in fiecare saptamana vor fi expediate sute de mii de doze de vaccin in Israel.

Citeste si articolul :   O femeie din Bacau a decedat dupa ce s-a vaccinat. Declaratia Comitetului National privind Vaccinarea

Ministerul Sanatatii intentioneaza, de asemenea, sa introduca certificate de vaccinare , ceea ce le va permite celor vaccinati sa participe la diferite evenimente si activitati la care persoanele nevacinate nu au acces.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.