Lucruri care se intampla cand nu mai mancam zahar

Zaharul creeaza dependenta . El a devenit o parte integranta a vietii noastre. Cafeaua, produsele de patiserie, mancarea rapida, sucul  si multe alte alimente sunt bogate in zahar. Dar ce se intampla  daca renunti la zahar?

Cefaleea si migrenele vor disparea

Cantitatea mare de zahar din dieta dvs. poate provoca dureri de cap frecvente sau migrene. Ideea este ca dulciurile afecteaza glicemia si nivelul hormonilor. Zaharul ridicat poate duce la diverse boli, inclusiv dureri de cap cronice. Eliminand zaharul din dieta ta, te poti salva de o serie de boli, inclusiv migrene.

Depresia si anxietatea vor disparea

Multi cred ca dulciurile pot ajuta la ameliorarea depresiei, a dispozitiilor proaste sau a unei zile proaste. Dar nu cu mult timp in urma, oamenii de stiinta au dovedit ca persoanele care consuma cantitati mari de zahar sunt cu 23% mai predispuse sa sufere de tulburari mentale. Oamenii care mananca adesea dulciuri sunt mai predispusi sa fie deprimati.

Citeste si articolul :   5 probleme de sanatate provocate de telefoanele mobile

Veti scapa de cateva kilograme in plus

O persoana consuma aproximativ 22 de lingurite de zahar pe zi. Imaginati-va – adica 350 de calorii! Avand in vedere ca aportul zilnic pentru o persoana este de 2300 de calorii. Consumul prea mult de zahar poate duce la obezitate. Daca incetati sa consumati zahar, veti simti usurinta intr-o saptamana.

Vei trai mai mult

Dupa consumul de alimente zaharoase, zaharul si insulina noastra cresc pentru a compensa, sistemul nervos este activat, ceea ce creste tensiunea arteriala si ritmul cardiac.

Aceasta este principala cauza a bolilor de inima. De asemenea, consumul nesanatos de zahar dubleaza riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Insomnia nu te va deranja

Cantitati mari de zahar consumate inainte de culcare pot provoca insomnie la oricine. Faptul este ca consumul de zahar inainte de culcare poate declansa hormoni de stres si poate forta sistemul nervos sa functioneze la limita. Acest lucru duce la probleme de somn. Acesta este motivul pentru care toate bauturile energizante sunt bogate in zahar.

Citeste si articolul :   La ce ora din zi este mai bine sa mananci diferite fructe

Vei scapa de acnee

Intr-un studiu din Jurnalul American de Nutritie Clinica, s-a constatat ca atunci cand o persoana consuma exces de zahar, creste nivelul de inflamatie si eruptii cutanate cu 87%.

Creierul tau va functiona mai bine

Universitatea din California a aratat ca o dieta bogata in zahar interfereaza cu invatarea si memoria buna. Cercetarile arata ca consumul de zahar poate afecta comunicarea dintre celulele creierului.

In orice caz, nimeni nu te obliga sa renunti complet la zahar. Este suficient sa il consumati in limitele normale. Si atunci vei fi bine!

Autor