Diversele beneficii ale uleiului de masline

Uleiul de masline este foarte apreciat in sfera  culinara pentru aroma sa distincta. Dar nu asta, numeroasele sale proprietati  terapeutice il fac un aliat major al sanatatii.

Bogat in acizi grasi mononesaturati, acid oleic si antioxidanti, uleiul de masline ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare prin reglarea nivelului de colesterol din sange. De fapt, multe studii au aratat ca persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana, care este bogata in ulei de masline, au un risc mai scazut de infarct miocardic.

Uleiul de masline ajuta, de asemenea, la controlul tensiunii arteriale, scade nivelul de trigliceride si scade glicemia.

Cu toate acestea, uleiul de masline nu are doar proprietati medicinale, este si un mare aliat al frumusetii.

Publicitate

Datorita continutului sau de antioxidanti, in special de vitamina E, uleiul de masline ajuta la incetinirea imbatranirii pielii si actioneaza ca un puternic agent anti-imbatranire. Acizii sai grasi ofera si hidratare si suplete pielii, dar si parului si le face mai sanatoase si stralucitoare.

Citeste si articolul :   Medic roman: ”Orice om are nevoie sa aiba in casa o trusa de urgenta!” Iata ce trebuie sa contina

Hidrateaza pielea uscata:

Din cauza expunerii excesive la soare si/sau a lipsei de intretinere, pielea se poate usca. In loc sa apelezi la creme hidratante conventionale, opteaza in schimb pentru un produs mai hranitor, pe care il ai in bucatarie!

Uleiul de masline este excelent pentru hidratarea si catifelarea pielii, deoarece este bogat in acizi grasi. Aplica putin pe fata, sau pe corp, inainte de culcare (pentru ca este fotosensibilizant), cu miscari circulare. Acest lucru va permite o mai buna patrundere a acestui ulei si va activa microcirculatia la nivelul celulelor pielii.

Pentru pielea foarte uscata, este posibil sa aplici o masca hranitoare pe baza de ulei de masline, ou si miere. Rezultatele sunt incredibile!

Scapa de matreata:

Matreata poate fi cauzata de schimbari sezoniere, produse dure pentru par si poluare, printre altele.

Daca suferi de aceasta problema, avem solutia pentru tine. Uleiul de masline este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru matreata. Se toarna cateva picaturi intre maini si se maseaza scalpul cu ele. Lasati-l sa actioneze 30 de minute, apoi spalati-va parul cu samponul obisnuit.

Citeste si articolul :   De ce ar trebui sa mancam ananas?

Puteti lasa uleiul sa actioneze peste noapte pentru mai multa eficacitate, dar asigurati-va ca va acoperiti parul cu o casca de baie.

Uleiul de masline va ajuta la curatarea si hidratarea scalpului, ceea ce ajuta la reducerea matretii.

Lupta impotriva acneei:

Acneea este cea mai frecventa afectiune a pielii, nu numai in randul adolescentilor, ci si in randul adultilor. Pe langa produse farmaceutice si cosmetice, exista si multe sfaturi naturiste pentru a scapa de aceasta problema.

Uleiul de masline, datorita puterii sale antioxidante , este eficient in acest sens. Pregatiti un scrub amestecand 3 linguri de ulei de masline si 4 linguri de sare. Se amesteca totul si se aplica pe pielea fetei, masand cu atentie. Lasati 5 minute, apoi spalati-va fata. Vei observa ca fata ta este mai moale.

Acest scrub este folosit si pentru curatarea pielii de impuritati si excesul de sebum, ambele responsabile de aparitia cosurilor de acnee. Prin urmare, pielea ta va fi mai sanatoasa si, prin urmare, mai putina acnee.

Autor