Frigul loveste Romania. Prognoza ANM pentru urmatoarele 2 saptamani

Frigul loveste Romania. ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarrele doua saptamani. Meteorologiii anunta ca vremea se va raci in urmatoarele  zile, iar temperaturile vor atinge  -4…-8 grade. In saptamana viitoare, temperaturile vor urca. Precipitatiile sunt asteptate in perioada 25 – 27 ianuarie si 31 ianuarie – 3 februarie.

VREMEA IN BANAT

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a 2 grade, iar cea a minimelor spre -4 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…10 grade, iar cele nocturne spre medii de 2 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 4 si 6 grade, iar cea a minimelor intre -2 si 0 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

VREME IN CRISANA

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 1…2 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 6…8 grade, iar cea a minimelor pana in jurul a 0 grade. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si una a minimelor intre -4 si -2 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in jurul datelor de 29 si 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

Citeste si articolul :   Avertizare METEO: Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani

VREMEA IN TRANSILVANIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde spre valori in jurul a -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a minimelor spre -8…-6 grade. Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4…6 grade, iar cele nocturne spre medii de -3…-1 grad. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 2 si 4 grade, iar cea a minimelor se va situa in jurul a -5…-4 grade. Temporar si cu caracter local se vor semnala precipitatii slabe, pe tot parcursul intervalului.

VREMEA IN MARAMURES

Vremea se va raci in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de -1…0 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -6…-5 grade (in noptile din perioada 27-29 ianuarie). Ulterior, spre sfarsitul primei saptamani valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 4…6 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…-1 grad. Usoare variatii ale regimului de temperatura vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand se estimeaza o medie a maximelor cuprinsa in general intre 2 si 4 grade si cea a minimelor de -4…-3 grade. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, pe tot parcursul intervalului, iar in 25 ianuarie si in perioada 29 – 31 ianuarie, acestea vor fi pe arii mai extinse si posibil moderate cantitativ.

VREMEA IN MOLDOVA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, la sfarsitul primei saptamani vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 4 grade, iar cele nocturne spre medii de -2…0 grade. Usoare variatii ale regimului termic vor fi posibile si pe parcursul celei de-a doua saptamani, cand media maximelor se va incadra in general intre 1 si 3 grade, iar cea a minimelor se va situa intre -5 si -3 grade. Local si temporar se vor semnala precipitatii slabe indeosebi in perioada 25 – 27 ianuarie si in intervalul 31 ianuarie – 3 februarie, dar pe spatii mai mici si cu caracter trecator si in restul intervalului.

Citeste si articolul :   Hora mare la Craiova. Cadrele medicale s-au prins in hora dupa ce au reusit sa vindece primul pacient cu Covid

VREMEA IN DOBROGEA

Vremea va fi calda in prima zi cu maxime medii de 10…11 grade, apoi se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor tinde spre o medie in jurul a 2 grade (in 27 si 28 ianuarie), in timp ce media valorilor termice nocturne va cobori -4…-2 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie, regimul termic va fi in crestere, astfel maximele vor ajunge in medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2…4 grade. Apoi, va urma o noua tendinta de scadere treptata a temperaturilor, cele diurne urmand a se situa la medii de 4…5 grade, iar cele nocturne la medii in jurul a 0 grade. In perioada 25 – 27 ianuarie se vor semnala precipitatii pe arii extinse si local moderate si insemnate cantitativ, iar in restul intervalului, doar trecator si pe spatii mai mici vor mai fi precipitatii slabe.

VREMEA IN MUNTENIA

In primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi in scadere, astfel media maximelor va tinde de la valori de 8 grade (in 25 ianuarie) spre aproximativ 2 grade (perioada 27-29 ianuarie), iar cea a minimelor spre -6…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie vremea se va incalzi treptat, astfel valorile termice diurne vor ajunge in medie la 8…9 grade, iar cele nocturne spre medii de 0…2 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 4…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in jurul datei de 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

Citeste si articolul :   Un nou cutremur in Romania in aceasta dimineata

VREMEA IN OLTENIA

Vremea se va raci usor in primele zile ale intervalului, astfel incat media temperaturilor diurne va tinde spre valori de 2…3 grade (in 27 si 28 ianuarie), iar cea a temperaturilor nocturne spre -5…-4 grade (in noptile de 28 si 29 ianuarie). Ulterior, pana in data de 1 februarie, valorile termice vor creste treptat, astfel media maximelor va ajunge pana la 7…8 grade, iar cea a minimelor pana spre -2…0 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de valori in jurul celor normale specifice perioadei, maxime in medie de 5…6 grade si minime in jurul valorii de -2 grade. Precipitatii pe arii relativ extinse si posibil moderate cantitativ vor fi in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, precum si in perioada 31 ianuarie – 3 februarie. In restul intervalului, precipitatiile vor fi slabe, trecatoare si pe spatii mai mici.

Autor