Alerta ANM. Cod portocaliu de ninsori. Zonele vizate

Alerta ANM. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori, dar si intensificari puternice ale vantului si scaderea vizibilitatii.

ANM anunta ca incepand cu ziua de 24 ianuarie, ora 22:00, vor avea loc intensificari sustinute ale vantului, viscol puternic, cu vizibilitate redusa

Zone vizate: Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1.800 m.

In acest interval, la altitudini de peste 1800 m in Carpatii Meridionali vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolita si vizibilitatea va scadea sub 50 m.

Codul portocaliu de ninsori este valabil pana pe 25 ianuarie, ora 10:00.

Meteorologii anunta ca vor fi intensificari temporare ale vantului in cea mai mare parte a tarii, cu viteze in general de 45…55 km/h, iar la munte, precum si in regiunile nord-vestice, centrale, sudice si sud-estice vor fi intervale in care rafalele vor depasi 55…65 de km/h si izolat 70 km/h.

In zona montana inalta, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depasi 80…100 km/h. Temporar va ninge in zona de munte si pe arii restranse in regiunile intracarpatice.

Citeste si articolul :   Cand se vor face din nou nunti, botezuri si mese festive. Iohannis a facut anuntul oficial

Cod galben de vant in Banat

Totodata, pentru acelasi interval, ANM a emis o avertizare meteorologica de Cod galben de vant puternic in Banat, zona Carpatilor Occidentali si Meridionali; ninsori viscolite si local moderate cantitativ in zona montana inalta a Carpatilor Meridionali si Occidentali.

Astfel, in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali, vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 80…90 km/h, iar indeosebi in zona inalta a Carpatilor Meridionali, rafalele vor depasi 100 km/h si va fi viscol.

Temporar va ninge in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (in general 15…20 l/mp) si se va depune strat nou de zapada consistent.

In Banat, vor fi perioade in care rafalele vantului vor depasi 55…65 de km/h si izolat 70 km/h.

Spre dimineata, inzonele vestice ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Autor