Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea, studiu

Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea, sustin cercetatorii. Aerosolii virusului emisi atunci cand vorbim raman in aer mai mult decat picaturile mai mari dintr-o tuse, scrie noutati.info.

Cercetarile au sugerat ca a vorbi cu un prieten atunci cand este infectat cu coronavirus poate fi la fel de periculos ca tusea in apropierea lui, datorita particulelor persistente.

Covidul poate fi raspandit prin mai multe cai, inclusiv picaturi care contin virusuri emise atunci cand o persoana infectata respira, vorbeste sau tuseste – un factor spus de experti ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care Covid-19 pare sa se raspandeasca mai usor in interior .

Publicitate

In timp ce picaturile mari cad pe pamant pe distante scurte, picaturile minuscule cunoscute sub numele de aerosoli pot transporta virusul pe distante mai mari de doi metri si persista.

Publicitate

Acum, expertii au dezvoltat modele pentru a explora riscul pe care il prezinta picaturile mari si aerosolii si pentru a cauta modalitati de diminuare a acestuia. Rezultatele lor sugereaza ca dureaza doar cateva secunde pentru ca particulele expulzate sa calatoreasca peste doi metri.

Citeste si articolul :   Parlamentul a decis. Acesti romani vor avea pensiile reduse cu 85%. Legea a fost votata

Vorbirea poate raspandi coronavirusul mai mult ca tusea

„Aveti nevoie de masti, aveti nevoie de distantare si aveti nevoie de o ventilatie buna in incaperi, astfel incat aceste particule sa nu se acumuleze intr-un spatiu inchis si sa fie indepartate in siguranta”, a spus prof. Pedro Magalhaes de Oliveira, expert in mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge si coautor al studiului, conform The Guardian.

Citeste mai multe pe NOUTATI.INFO

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.